Το έκτο επεισόδιο του Α΄κύκλου της νέας πολυβραβευμένης οικογενειακής σειράς εποχής, παραγωγής Καναδά 1990-1996, «Σάρα, περιπέτειες στο Άβονλι» (Road to Avonlea), έχουν την ευκαιρία ν’ απολαύσουν -σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση- οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, τη Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016, στις 16:00.

Η σειρά πραγματεύεται την ιστορία μιας πλούσιας μικρής κοπέλας, η οποία αναγκάζεται να αφήσει το Μόντρεαλ και τον πατέρα της και να ζήσει με τους συγγενείς της μητέρας της στην μικρή πόλη του Άβονλι.
Χρησιμοποιώντας ιστορίες, ήρωες και καταστάσεις από τα βιβλία της Λούσι Μοντ Μοντγκόμερι -γνωστή ως L. M. Montgomery– («The Story Girl», «The Golden Road», «Chronicles of Avonlea» και «Further Chronicles of Avonlea»), η Sullivan Entertainment δημιούργησε μια συγκινητική οικογενειακή σειρά που γνώρισε παγκόσμια επιτυχία και μεταδόθηκε στον Καναδά, αλλά και στις ΗΠΑ (Disney Channel) για επτά συνεχόμενες σεζόν (1990-1996).
Μετά την ολοκλήρωση της μετάδοσής της, η σειρά πουλήθηκε σε περισσότερες από 140 χώρες.

Πρωταγωνιστούν: Σάρα Πόλεϊ, Τζάκι Μπάροους, Τζέμα Ζάμπρογκνα, Λάλι Γκαντό, Μάικλ Μαχόνεν, Μαγκ Ράφμαν, Ρ. Τόμσον, Ζάκαρι Μπένετ, Μόλι Άτκινσον, Σέντρικ Σμιθ, Χάρμονι Κραμπ, Σούζαν Κοξ, Τζόελ Μπλέικ, Ρόμπερτ Κόλινς, Φράνσις Χάιλαντ, Άννα Φέργκιουσον
Κατά τη διάρκεια των επτά κύκλων, πολλοί αστέρες φιλοξενήθηκαν από τη σειρά, σε ρόλους που γράφτηκαν ειδικά γι’ αυτούς. Ανάμεσά τους, ο Ράιαν Γκόσλινγκ, η Στόκαρντ Τσάνινγκ, η Ντάιαν Γουίστ, η Φέι Νταναγουέι, ο Κρίστοφερ Ριβ, ο Μπρους Γκρίνγουντ, ο Κρίστοφερ Λόιντ, ο Πίτερ Κογιότ κ.ά.
Η σειρά έχει αποσπάσει 4 Βραβεία EMMY: 
1992: Βραβείο καλύτερης Α΄ ανδρικής ερμηνείας σε δραματική σειρά (Κρίστοφερ Λόιντ).
1993: Βραβείο καλύτερης παιδικής σειράς.
1995: Βραβείο για καλύτερα κοστούμια σε δραματική σειρά.
1997: Βραβείο Guest ηθοποιού σε δραματική σειρά (Ντάιαν Γουίστ).
Επεισόδιο 6ο: «Το αποτέλεσμα της πουτίγκας»
Η Φελίσιτι, ο Φίλιξ, η Σέσιλι και ο Άντριου μένουν μόνοι τους στο κτήμα Κινγκ επί δύο μέρες, όταν η θεία Τζάνετ και ο θείος Άλεκ φεύγουν για την επέτειο των γάμων τους. Στο μεταξύ, ο δικηγόρος ειδοποιεί τη θεία Χέτι πως θα χάσει τα δικαιώματα παροχής νερού στο κτήμα, λόγω της πώλησης του ακινήτου. Η Χέτι αναχωρεί για το Σαρλοτάουν για να συζητήσει το ζήτημα προσωπικά με την ιδιοκτήτρια του κτήματος, την κυρία Λέσλεϊ, αφήνοντας τη Σάρα στη Φελίσιτι. Η συμπεριφορά της «ξερόλας» Φελίσιτι και η αδεξιότητά της προκαλούν χάος αμέσως, που επιδεινώνεται ακόμα περισσότερο όταν η Φελίσιτι την περνάει για την κουφή της θεία Ελάιζα. Κατά λάθος πέφτει πριονίδι μέσα στην πουτίγκα και καταστρέφονται τα καινούργια βελούδινα παπούτσια της Σάρα. Ο Φίλιξ τρώει μούρα που φαίνονται δηλητηριώδη και η Φελίσιτι μαθαίνει σύντομα ότι είναι πιο δύσκολο να είσαι υπεύθυνη για την οικογένεια, παρά να φτιάχνεις κερασόπιτες.
Σενάριο: Σουζέτ Κουτίρ
Σκηνοθεσία: Ντικ Μπένερ
Guest Star:
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


