ΕΡΤ1-Έναρξη εκπομπής “Europe”

Η πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης το επόμενο εξάμηνο, καθώς υπάρχουν πολύ δύσκολα και πολύ διαφορετικά «ανοιχτά» ζητήματα, είναι το βασικό θέμα της εκπομπής «Europe» που ταξίδεψε στο Στρασβούργο για την ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου και θα μεταδοθεί στην ΕΡΤ1, το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, στις 13.30.

ΕΡΤ1-Έναρξη εκπομπής “Europe”Τους πρώτους μήνες του 2016 η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετώπισε πολλά προβλήματα. Τρομοκρατία, προσφυγικό, λιτότητα, ανεργία, επερχόμενο Brexit, ρατσιστικά και ξενοφοβικά κινήματα, ένταση των σχέσεων με τη Ρωσία, διαμόρφωσαν μία νέα πραγματικότητα μέσα στους κόλπους της Ένωσης που αναζητεί  νέα ταυτότητα και προσανατολισμό.

  • Ποιες οι προκλήσεις που έχει σήμερα να αντιμετωπίσει η Ε.Ε  και τι  σχεδιάζουν οι Βρυξέλλες;
  • Μπορούν οι εξαγγελίες Γιούνκερ να αποτελέσουν τη βάση για μια καλύτερη Ευρώπη;
  • Υπάρχει η δυνατότητα και η επιθυμία για περισσότερη ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, όπως θέλουν οι φεντεραλιστές ή θα οδηγηθούμε σε κράτη με αποκλίνουσα πορεία;
  • Πώς διαμορφώνεται η κατάσταση σε τρία από τα ιδρυτικά μέλη της Ένωσης που μέσα στο 2017 έχουν εθνικές εκλογές; Σε ποια διλήμματα θα κληθούν να απαντήσουν Γάλλοι, Ολλανδοί και Γερμανοί;
  • Ποιες μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν ώστε η Ε.Ε να επανακτήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών προς αυτήν;

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, Ευρωπαίος επίτροπος για τη μετανάστευση και ο Μαργαρίτης Σχοινάς,  εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μιλούν αποκλειστικά στο «Europe».

Καλεσμένοι της εκπομπής που ταξίδεψε μέχρι το Στρασβούργο, είναι οι ευρωβουλευτές, Κώστας Χρυσόγονος (ΣΥΡΙΖΑ), Μανώλης Κεφαλογιάννης  (Ν.Δ.), Εύα Καϊλή   (Δημοκρατική Παράταξη), Σωτήρης Ζαριανόπουλος  (ΚΚΕ), Νότης Μαριάς (ανεξάρτητος),  καθώς και ο Κύπριος ευρωβουλευτής Τάκης Χατζηγεωργίου (ΑΚΕΛ).

Έρευνα-παρουσίαση: Εύα Μπούρα

Αρχισυνταξία: Σάκης Τσάρας

Σκηνοθεσία: Νίκος Παρλαπάνης

Διεύθυνση παραγωγής: Νεκταρία Δρακουλάκη, Βάνα Μπρατάκου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος