Ζελένσκι: Το τέλος του πολέμου εξαρτάται από την πίεση ΗΠΑ και Ευρώπης στον Πούτιν – Ανοιχτός σε συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο

Το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία εξαρτάται από την πίεση που θα ασκήσουν οι ΗΠΑ και η Ευρώπη στον Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε συνέντευξή του στο γερμανικό δημόσιο δίκτυο ARD, ενόψει της τέταρτης επετείου από την έναρξη της ρωσικής εισβολής.

Ο Ουκρανός πρόεδρος τόνισε ότι είναι διατεθειμένος να συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του, υπογραμμίζοντας πως «ο πόλεμος θα τελειώσει όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ μαζί με τους Ευρωπαίους θέσουν υπό έλεγχο τον Πούτιν και τον υποχρεώσουν σε γνήσιες διαπραγματεύσεις». Ο Ζελένσκι σημείωσε ότι η Ρωσία επιδιώκει να καταστρέψει την Ουκρανία ως ανεξάρτητο κράτος, αλλά «δεν της το έχουμε επιτρέψει», ενώ χαρακτήρισε τα τέσσερα χρόνια πολέμου ως «ήττα του επιτιθέμενου».

Αναφερόμενος στις εδαφικές διεκδικήσεις της Ρωσίας, ο Ζελένσκι δήλωσε ανοιχτός σε συνομιλίες, τονίζοντας ότι τέτοια ζητήματα μπορούν να λυθούν μόνο σε επίπεδο αρχηγών κρατών. «Έχω ένα απλό μήνυμα για τον Πούτιν: Είμαι έτοιμος για μια συνάντηση. Πρέπει να τερματίσουμε τον πόλεμο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Ουκρανός πρόεδρος άσκησε κριτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τις καθυστερήσεις στην ενταξιακή διαδικασία της Ουκρανίας, ζητώντας συγκεκριμένη ημερομηνία ένταξης, ενώ επέκρινε και τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν για το ενδεχόμενο μπλοκαρίσματος της οικονομικής βοήθειας προς την Ουκρανία.

Τέλος, ο Ζελένσκι εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τη Γερμανία για τον ηγετικό της ρόλο στη στήριξη της Ουκρανίας, επισημαίνοντας ότι είναι ο μεγαλύτερος πάροχος οικονομικής βοήθειας, και κάλεσε το Βερολίνο να διαδραματίσει ενεργότερο ρόλο και μετά το τέλος του πολέμου, ενδεχομένως συμμετέχοντας σε ειρηνευτικές αποστολές.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος