Βόλος: Σωματείο Καθαριστριών: Δεν υπογράφουμε δήλωση μετάνοιας στον κ. Μπέο

Για συνεχιζόμενη επίθεση απέναντί της, κατήγγειλε τη Δημοτική αρχή Βόλου, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Βόλου, η Διοίκηση του Σωματείου Καθαριστριών Νομού Μαγνησίας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σήμερα. Με κατηγορηματικό τρόπο δε, διαμήνυσαν πως οι καθαρίστριες δεν πρόκειται να υπογράψουν τη δήλωση μετάνοιας που ο κ. Μπέος τους ζήτησε  και θα συνεχίσουν να διεκδικούν τα δικαιώματά τους, απέναντι σε αυτόν και σε κάθε λογής αφεντικά, απέναντι στην κυβέρνηση και στις αντιλαϊκές αποφάσεις της ΕΕ.

Όπως αναφέρθηκε, μέσα και από αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων των μελών του, η Διοίκηση του Σωματείου έχει οργανώσει από την αρχή της σχολικής χρονιάς μια σειρά παρεμβάσεις  τόσο στη Δημοτική Αρχή όσο και στις Σχολικές Επιτροπές για ζητήματα που αφορούν:

1ον. Τα εργασιακά δικαιώματα των συμβασιούχων συναδέλφων στα δημόσια σχολεία και πιο συγκεκριμένα την υπογραφή της σύμβασης η οποία ακόμα δεν έχει υπογραφεί ενώ οι καθαρίστριες έχουν πάει κανονικά στη δουλειά τους από 1 Σεπτέμβρη, καθώς και την μείωση κατά 10% στις αποδοχές τους με βάση και πρόσφατη απόφαση των Σχολικών Επιτρόπων.

2ον. Την πρόσληψη καθαριστιών-ών στα σχολεία που υπάρχουν κενά, καθώς και την απαράδεκτη απόφαση για την διαδικασία επιλογής των καθαριστριών/ών, με κριτήρια μη αξιοκρατικά και μάλιστα μέσω και συνέντευξης (με μοριοδότηση 1000 μορίων!), μια διαδικασία καθαρά μεροληπτική, που ανοίγει το δρόμο για επιλεκτικές προσλήψεις με πολιτική σκοπιμότητα.

“Οι παραπάνω κινητοποιήσεις ενόχλησαν τον κ. Μπέο, ο οποίος έχει ξεπεράσει κάθε όριο και πρέπει συνολικά οι εργαζόμενοι και όλος ο λαός του Βόλου να γυρίσουν την πλάτη τους σε τέτοιες πρακτικές, επιθέσεις, υβρεολόγια, που θυμίζουν άλλες εποχές. Μετά τα πρόσφατα γεγονότα στο Δημαρχείο Βόλου στη συνάντηση που κάλεσε ο ίδιος ο Δήμαρχος, προστέθηκε και το κερασάκι στην τούρτα χθες, σε συνάντηση που κάλεσε πάλι ο ίδιος με τις συμβασιούχες καθαρίστριες, με ρητή βέβαια απαγόρευση στο να παραβρεθεί μέλος της Διοίκησης” τονίστηκε στη συνέντευξη τύπου, όπου επισημάνθηκε ακόμη, ότι στην χθεσινή συνάντηση, ο κ. Μπέος κάλεσε τις καθαρίστριες «να γράψουν ανακοίνωση στα ΜΜΕ πως δεν συμφωνούν με τις πρόσφατες κινήσεις που έγιναν από το Σωματείο και με τα δελτία που γράφτηκαν στον Τύπο.

“Τους είπε ξεκάθαρα, πως δεν θέλει τον συνδικαλισμό, δεν “πάει” τους συνδικαλιστές και επιπλέον υποσχέθηκε πως αν βγάλουν την ανακοίνωση που τους ζητάει, τότε θα κανονιστεί νέο ραντεβού για να συζητήσουν τι θα γίνει με την μείωση κατά 10% στις αποδοχές τους” τόνισε η Διοίκηση του Σωματείου Καθαριστριών, υπενθυμίζοντας πως ο κ. Μπέος, σε δύο προηγούμενες συναντήσεις που είχε με συμβασιούχες καθαρίστριες και μέλη της Διοίκησης, επιτέθηκε με ύβρεις στην Διοίκηση και δεν δεχόταν καμία συνάντηση, παρά μόνο με την προϋπόθεση να μην παραβρεθεί η Διοίκηση του Σωματείου.

“Ο κ. Μπέος λοιπόν ενοχλείτε από τον συνδικαλισμό, δηλαδή το δικαίωμα που έχουν οι συνάδελφοι να διεκδικούν και να παλεύουν για τη ζωή τους. Ενοχλείτε από τους συνδικαλιστές, τους νόμιμους εκπρόσωπους των εργαζομένων που εκλέχτηκαν μέσα από μαζικές διαδικασίες. Βέβαια, δεν μας είπε ακόμα αν θα τον ενοχλούσαμε αν δεχόμασταν όλη αυτή την αντεργατική επίθεση που έχει εξαπολύσει .Αν τότε θα είμασταν «καλά παιδιά» γι’ αυτόν! Αν σκύβαμε το κεφάλι και είμασταν υποταγμένοι! Τι θέλει να κάνει να απαγορεύσει την συνδικαλιστική δράση;” τονίστηκε χαρακτηριστικά στη συνέντευξη τύπου, ενώ σχολιάζοντας την επίθεση του δημάρχου προς το ΠΑΜΕ, η Διοίκηση του Σωματείου Καθαριστριών / ών δήλωσε πως “οι λαγοί των βιομηχάνων και της κυβέρνησης είναι πολλοί και στο στόχαστρό τους έχουν το συνεπές ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι είναι το μόνο που μπορεί να ξεσκεπάσει και να αποκαλύψει τα σχέδια και τις επιδιώξεις τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος