Βόλος: Σκληρές κόντρες στο Δημοτικό Συμβούλιο για το μέλλον του “Θεοξένια”.

Έντονες αντεγκλήσεις μεταξύ του ασκούντος χρέη Δημάρχου Θάνου Θεοδώρου και της επικεφαλής της παράταξης “Επιλογή Ευθύνης” Νατάσσας Θεοδώρου στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου με αφορμή την αξιοποίηση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος “Θεοξένια”. Ο ανάδοχος του έργου ζητά επτά εκ. ευρώ από το Δήμου Βόλου μέσω εξωδίκων και ο κ. Θεοδώρου κατηγόρησε την προηγούμενη δημοτική αρχή για τη συμπληρωματική σύμβαση που υπέγραψε. Η κ. Οικονόμου κατήγγειλε τη δημοτική αρχή ότι δεν αντέδρασε άμεσα όταν έλαβε τα τρία εξώδικα. Τελικά το συμβούλιο αποφάσισε να καταγγελθεί η σύμβαση του Δήμου Βόλου με την ανάδοχο εταιρεία όπως επικαιροποιήθηκε στις 19 Δεκεμβρίου του 2013.
Ευθύνες στην κ. Οικονόμου και την προηγούμενη δημοτική αρχή απέδωσε και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Μουλάς, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “Οι  εποχές Σκοτινιώτη τελειώσανε. Είσαστε για τον Εισαγγελέα».
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της β’ ελάσσονος μειοψηφίας Μιχ. Μιτζικός, βασιζόμενος στο γνωμοδοτικό σημείωμα της νομικής συμβούλου, είπε ότι ο Δήμος δεν έχει κάνει κάτι επιλήψιμο και κάλεσε το Δήμο να βρει λύση, ενώ ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος παρά το γεγονός ότι συμφώνησε με την καταγγελία της σύμβασης εκτίμησε ότι πάλι το έργο θα πάει στις καλένδες.
Γνωμοδοτικό σημείωμα
Σύμφωνα με το γνωμοδοτικό σημείωμα της νομικής συμβούλου, η προϋπολογιζόμενη δαπάνη των εργασιών του «Έργου» στο σύνολο του ( περιλαμβάνεται το κόστος μελετών, κατασκευής, προμηθειών εξοπλισμού και λοιπών χρηματοπιστωτικών υποχρεώσεων μέχρι την έναρξη λειτουργίας της τουριστικής μονάδας), προεκτιμάται ενδεικτικά στο ποσό των 2.600.000ευρώ, ενώ στο προϋπολογισμό αυτό σύμφωνα και με την υποβληθείσα οικονομική προσφορά συμπεριλαμβάνονταν και οι δαπάνες ανακατασκευής για το αρχοντικό Σπυρίδη το οποίο όμως δεν παραχωρήθηκε στο τότε Δήμο Πορταριάς και δεν συμπεριλαμβάνεται στο αντικείμενο της υπογραφείσας σύμβασης παραχώρησης . Μάλιστα με την από 20.1.2016 αίτηση του Δήμου Βόλου στην « ALPHA BANK A.E» ζητήθηκε η κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής  με την οποία η ως άνω τράπεζα «…..εγγυήθηκε ανέκκλητα και ανεπιφύλακτα μέχρι του ανωτάτου ποσού των 60.000 ευρώ υπέρ της αναδόχου, διότι  η ανάδοχος δεν έχει εκπληρώσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις και μεταξύ άλλων οφείλει και το « μίσθωμα» του έτους 2015 με τις νόμιμες προσαυξήσεις καθώς και το «μίσθωμα» του έτους 2016.
Η νομική σύμβουλος στο γνωμοδοτικό σημείωμα επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι η συμπληρωματική σύμβαση για τη διάνοιξη της δημοτικής οδού δεν συνδέεται με την εκτέλεση των εργασιών και την τήρηση του χρονοδιάγραμματος για την ολοκλήρωση του έργου κι η συνέχιση των κατασκευαστικών εργασιών στο ξενοδοχειακό συγκρότημα είναι εφικτή με τη χρήση μικρότερων μηχανημάτων έργων τα οποία είναι διαθέσιμα στην αγορά.
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος