Σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου στο Εργατικό Κέντρο Βόλου από τα σωματεία που ανήκουν στη δύναμη του ΠΑΜΕ, για να αποφασίσουν τη συνέχεια του αγώνα για το ασφαλιστικό. Αυτό επισημάνθηκε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν μέλη της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ, της ΠΑΣΥ και του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών. Παράλληλα κάλεσαν σωματεία, εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, επαγγελματοβιοτέχνες, φοιτητές, γυναίκες να συμμετέχουν στη σύσκεψη αυτή για τη συνέχιση του αγώνα.
Την ανάγκη να οργανωθεί και να συνεχιστεί ο αγώνας πιο μαζικά και αποφασιστικά με κάθε μορφή, μέσα από μαζικές συλλογικές διαδικασίες, αλλά και με 48ωρη Πανεργατική απεργία «αν τολμήσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να φέρει στη Βουλή το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, επισήμανε η Εύη Καρυδάκη. Αναφερόμενη στη μεγάλη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την περασμένη Παρασκευή και Σάββατο στην Αθήνα, ανέφερε ότι ήταν μεγάλη σε όγκο, ζωντάνια και παλμό.
Από την πλευρά του ο Νίκος Αγγελής αγρότης από το μπλόκο του Αερινού επισήμανε ότι τα 67 μπλόκα που συμμετείχαν και στην κινητοποίηση της Αθήνας αποφάσισαν να κλιμακώσουν τον αγώνα τους. Αύριο οι αγρότες του Αερινού όπως και αγρότες που πρόσκεινται στη δύναμη του ΚΚΕ θα προχωρήσουν σε συμβολική κατάληψη της εφορίας του Βόλου, μία δράση που θα πραγματοποιηθεί πανθεσσαλικά
«Αν φύγουμε από το δρόμο δεν υπάρχει μέλλον. Με όσα σχεδιάζουν δεν γυρίζουμε στα χωριά μας, γιατί δεν θα υπάρξει άλλη μέρα για μας», τόνισε, προσθέτοντας ότι οι συντάξεις από τα 340 ευρώ σήμερα θα μειωθούν στα 300 ίσως και στα 200 ευρώ.
Εκ μέρους του ΜΑΣ τοποθετήθηκε ο Θύμιος Πατσιαρός ο οποίος κάλεσε τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να λάβουν μέρος στη σύσκεψη για τη
δημιουργία μετώπου αγώνα, για να μην έρθει στη Βουλή το έκτρωμα της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος