Βόλος: Προσφυγή κατά της αντικατάστασής τους κατέθεσαν οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι

Προσφυγές κατά της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου Βόλου για αντικατάσταση των ανεξαρτητοποιηθέντων δημοτικών συμβούλων από μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Επιχειρήσεων και Νομικών Προσώπων του Δήμου Βόλου, κατέθεσαν στον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι της μειοψηφίας, κ.κ. Ελένη Ανδρέου – Μεϊκοπούλου, Ιάσων Αποστολάκης, Κώστας Γαργάλας, Ματθαίος Δραμητινός, Φωτεινή Κοκκινάκη και Γιάννης Μολοχίδης.

Οι προσφυγές αφορούν στην αντικατάστασή τους από τα Δ.Σ. των: ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ, ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, ΔΕΥΑΜΒ, Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ΑΝΕΒΟ Α.Ε., Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) και Μουσείο Αλέξανδρου Κ. Δάμτσα.

Οι έξι δημοτικοί σύμβουλοι ζητούν να γίνουν δεκτές οι προσφυγές τους και «να εξαφανισθεί ή να ακυρωθεί ως παράνομη και μη έχουσα έρεισμα στο νόμο, η με αριθμό 768/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου για την αντικατάσταση των μελών των Νομικών Προσώπων και Επιχειρήσεων».

Στην επιχειρηματολογία των προσφυγών, γίνεται ακόμη λόγος για παραποίηση –πλαστογραφία των πρακτικών της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της 18ης Νοεμβρίου 2015, καθώς – όπως υποστηρίζεται – την επομένη ακριβώς μέρα (19-11-2015) αναρτήθηκε η απόφαση στην Διαύγεια, η οποία όμως, τροποποιήθηκε στις 20-11-2015 (με την προσθήκη κειμένου στην εισήγηση του προέδρου) ώστε να δικαιολογηθεί το κατεπείγον της συνεδρίασης.

Σύμφωνα με τους προσφεύγοντες συμβούλους, όχι μόνο δεν συνέτρεχε λόγος κατεπείγουσας συνεδρίασης αλλά ούτε καν έπρεπε να τεθεί θέμα αντικατάστασης των ανεξαρτητοποιηθέντων αφού δεν υπάρχει διάταξη που να επιβάλλει την αντικατάσταση των μελών της μειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου, σε περίπτωση που ανεξαρτητοποιηθούν. Δεν υπάρχει δε, διάκριση μεταξύ μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας.

«Η όποια διόρθωση – παραποίηση της απόφασης, εκτός του ότι μπορεί και πρέπει να επισύρει τις ποινικές και πειθαρχικές κυρώσεις των εμπλεκομένων, δεν αναιρεί το παράνομο της λήψης της προσβαλλόμενης απόφασης» τονίζεται – μεταξύ άλλων – στις προσφυγές που κατατέθηκαν, στις οποίες γίνεται ακόμη επίκληση της πρόσφατης γνωμοδότησης του Υπουργείου Εσωτερικών επί του θέματος της ανεξαρτητοποίησης, σύμφωνα με την οποία «ακόμη και μετά την ανεξαρτητοποίηση από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, δεν δημιουργείται πρόβλημα στη σύνθεση των διοικητικών συμβουλίων και τις διοικήσεις των Νομικών Προσώπων του Δήμου Βόλου».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος