Βόλος: Η Αργώ στο επίκεντρο του φετινού χριστουγεννιάτικου στολισμού

Στις 4 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν επίσημα οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που ετοιμάζει ο Δήμος Βόλου, με την Αργώ να παίζει έναν από τους κεντρικότερους ρόλους, καθώς θα βγει στη στεριά στο χώρο του μνημείου των Ηρώων, στην παραλία της πόλης και θα φωταγωγηθεί ανάλογα. Δεν θα λείψουν οι διασημότητες που θα πλαισιώσουν την εκδήλωση ανάμματος του χριστουγεννιάτικου στολισμού, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο χώρο που θα εκτίθεται η «Αργώ».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, Γιώργο Βλιώρα, φέτος ο φωτισμός με το «blue sky» θα επεκταθεί και στις οδούς Γκλαβάνη, Κουμουνδούρου, Ογλ και Σπυρίδη ενώ είναι πιθανόν να τοποθετηθεί και στην οδό Ιάσονος, όμως αυτό δεν είναι ακόμη σίγουρο.

Στην πλατεία Αγίου Νικολάου θα στηθεί εξέδρα για την πραγματοποίηση θεατρικών δρώμενων αλλά και συναυλιών σε συνεννόηση με τους υπευθύνους του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου. Στην πλατεία αυτή θα πραγματοποιηθεί και η κεντρική εκδήλωση της 24ης Δεκεμβρίου ενώ στο χώρο του «Δος υμίν» θα δοθεί το γεύμα στους απόρους ανήμερα τα Χριστούγεννα, προσφορά των καταστηματαρχών της πόλης.

Στη μία πλευρά της πλατείας Πανεπιστημίου θα στηθεί μία σοκολατούπολη για τα παιδιά της πόλης ενώ στην άλλη πλευρά, μία εξέδρα όπου θα δίνονται συναυλίες από μουσικά σχήματα της πόλης.

Στην πλατεία Ρήγα Φεραίου θα στηθεί το χωριό του Αϊ Βασίλη, μεγαλύτερο σε σχέση με πέρυσι, ενώ θα υπάρχει και το κλασσικό λούνα παρκ με πολύ περισσότερα όμως παιχνίδια. Επίσης θα στηθεί παγοδρόμιο αλλά με κερκίδες, καθώς θα δοθεί η παράσταση «Frozen on ice” από ξένο καλλιτεχνικό σχήμα.

Καθημερινά θα υπάρχουν παραστάσεις που θα πραγματοποιούνται σε Αχίλλειο, Παλιά Ηλεκτρική και Θέατρο Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας, αλλά και σε ανοιχτούς χώρους, αν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες. Το πρόγραμμα των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων θα οριστικοποιηθεί και θα δημοσιοποιηθεί στις αρχές Νοεμβρίου 2015. Όπως ανέφερε ο κ. Βλιώρας, η επιτροπή έχει απευθύνει πρόσκληση σε όλους του πολιτιστικούς φορείς και καλλιτεχνικά σχήματα για να συμμετέχουν αφιλοκερδώς στις εκδηλώσεις με το δήμο να τους παρέχει τις ηχητικές εγκαταστάσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος