Βόλος: Επαγγελματική αποκατάσταση μέσω των Σχολών του ΟΑΕΔ

Αυξημένο είναι το ενδιαφέρον για φοίτηση στην Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑΣ) του ΟΑΕΔ, ιδιαίτερα κατά τα τελευταία πέντε χρόνια της κρίσης στην Ελλάδα. Αυτό δήλωσε στην εκπομπή «Με το βλέμμα στην πόλη» της ΕΡΤ Βόλου, ο διευθυντής της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Βόλου, κ. Ναπολέων Κολοβός, προσθέτοντας πως η στροφή αυτή προς την επαγγελματική εκπαίδευση έχει να κάνει με το γεγονός ότι μετά την αποφοίτησή τους, οι μαθητές βρίσκουν σύντομα επαγγελματική αποκατάσταση. Στις περισσότερες των περιπτώσεων – όπως είπε ο κ. Κολοβός – συνεχίζουν να απασχολούνται ως εργαζόμενοι πλέον, στις επιχειρήσεις που έκαναν την πρακτική τους εξάσκηση, κατά την διάρκεια της φοίτησής τους ακόμη. Αξίζει δε, να σημειωθεί πως, οι μαθητές αμείβονται ακόμη και για την πρακτική τους, γεγονός που επίσης λαμβάνεται σοβαρά υπόψη από τους ίδιους και τους γονείς τους για να επιλέξουν τον δρόμο της επαγγελματικής εκπαίδευσης.
Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Βόλου, στο εξωτερικό, η επαγγελματική εκπαίδευση είναι πολύ αναβαθμισμένη, κάτι που συνδέεται άμεσα με το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη στήριξη των επιχειρήσεων. Στην Ελλάδα αντίθετα, δεν συμβαίνει αυτό και μόνο τα τελευταία χρόνια γίνεται προσπάθεια ώστε οι επιχειρήσεις να αντιληφθούν πως η στήριξη των επαγγελματικών σχολών ουσιαστικά βοηθά τις ίδιες, αφού μέσα από τις σχολές αυτές θα αντλήσουν το αυριανό, εκπαιδευμένο προσωπικό τους.
Η διάρκεια φοίτησης στην ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ είναι δύο έτη. Συνολικά, στην σχολή του Βόλου φοιτούν 250 μαθητές, ενώ τα τμήματα που θα λειτουργήσουν φέτος είναι πέντε: Τεχνίτες Ηλεκτρονικών Συσκευών Εγκαταστάσεων και Υπολογιστικών Μονάδων, Υπάλληλοι διοικητικών καθηκόντων, Τεχνίτες μηχανών και συστημάτων αυτοκινήτων (που λειτουργούν από πέρυσι) καθώς και Τεχνίτες Υποστήριξης Συστημάτων Η/Υ και Αισθητικής Τέχνης που είναι καινούργια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος