Βόλος: Εγκαίνια μεθαύριο της Διασχολικής Έκθεσης Τέχνης στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας

Εγκαινιάζεται την ερχόμενη Παρασκευή 8 Απριλίου στο Βόλο στις 6μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας, η Διασχολική έκθεση Τέχνης» με έργα 800 μαθητών και με θέμα «Η φαντασία στον κόσμο των εφήβων». Η έκθεση εγκαινιάζεται μαζί με το 1ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου σε συνδιοργάνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου και της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Πολιτισμού Δ. Βόλου.  Το φεστιβάλ  θα διαρκέσει έως την Κυριακή 10 Απριλίου ενώ η «Διασχολική Έκθεση Τέχνης» θα διαρκέσει έως τις 22 Απριλίου.

Μόνο μέσω της συνεργασίας μπορούμε να πετύχουμε εκδηλώσεις τέτοιας κλίμακας με μεγάλη συμμετοχή και έργα που σε αφήνουν άφωνο, επισήμανε μεταξύ άλλων ο διευθυντής της Β’θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκρ. Σαβελίδης σε σημερινή συνέντευξη Τύπου. Από την πλευρά της η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της Β’θμις Εκπαίδευσης Κική Δανιηλίδου τόνισε ότι η τέχνη είναι ο μόνος τρόπος για να εξελιχθεί και να ανέβει το επίπεδο του δημοσίου σχολείου. Επιπλέον τόνισε ότι η δουλειά που γίνεται στα σχολεία από τους εκπαιδευτικούς των καλλιτεχνικών και τα παιδιά είναι πολύ σημαντική. «Στην έκθεση αυτή συμμετέχουν εκπαιδευτικοί με 30 ή 40 έργα μαθητών τους από τα διάφορα σχολεία που διδάσκουν, γιατί ένας εκπαιδευτικός καλλιτεχνικών μπορεί να διδάσκει και σε πέντε σχλεία για να συμπληρώσει ωράριο. Τα έργα ήταν πάρα πολλά, αλλά τελικά επελέγησαν τα 800 για να εκτεθούν» ανέφερε κ. Δανιηλίδου.

Είναι η δεύτερη χρονιά που πραγματοποιείται η «διασχολική έκθεση τέχνης» και είναι μοναδική σε όλη την Ελλάδα. Μέσα από αυτή τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να δείξουν τη δουλειά που κάνουν στα καλλιτεχνικά μαθήματα και φυσικά να εκφραστούν καλύτερα από ότι με τον γραπτό ή τον προφορικό λόγο, επισήμανε η εκπαιδευτικός –καθηγήτρια καλλιτεχνικών, Νεκταρία Γιακμουλίδου.

1ο φεστιβάλ παιδικού και εφηβικού βιβλίου

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Μαγνησία επισημαίνει ότι στηρίζει πρωτοβουλίες που προωθούν την ανάγνωση των βιβλίων από τα νέα παιδιά ώστε το διάβασμα να γίνει καθημερινή ανάγκη και απόλαυση. Γι αυτό και συμμετέχει μαζί με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Α’θμιας και Β’θμιας εκπαίδευσης Δήμου Βόλου, με τη συνεργασία της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Βόλου, την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας στη διοργάνωση του 1ου Φεστιβάλ παιδικού και εφηβικού βιβλίου, «Μιλάμε, γράφουμε, παίζουμε, εκφραζόμαστε δημιουργικά».

Συμμετέχουν εκπαιδευτικοί ως συγγραφείς και σχολεία του νομού με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς. Διοργανώνεται στις 8,9,10 Απριλίου 2016 στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος