Βόλος: Δεν σταματά η εκ περιτροπής εργασία στον Λεβεντέρη

Δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους εργαζόμενους της βιομηχανίας Λεβεντέρης, στο Βόλο, οι οποίοι, αντί να επιστρέψουν στο κανονικό ωράριο εργασίας τους ύστερα από 3,5 χρόνια εφαρμογής προγράμματος εκ περιτροπής εργασίας, πληροφορήθηκαν από την Εταιρεία ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί τελικά να γίνει, δεδομένης της κατάστασης με τα capital controls.
Όπως δήλωσε στην εκπομπή «Με το βλέμμα στην πόλη» της ΕΡΤ Βόλου, ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, κ. Απόστολος Τάκος, κατόπιν πρόσκλησης της Εταιρείας, την περασμένη Πέμπτη κλήθηκαν σε συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας, στην Αθήνα, στο πλαίσιο της οποίας πρόβαλε ως επιχείρημα την δυσμενή οικονομική κατάσταση προκειμένου να αθετήσει την υπόσχεση που είχε δώσει πριν από έναν περίπου μήνα για τερματισμό της εκ περιτροπής εργασίας, από 1η Αυγούστου.
Σύμφωνα με τον κ. Τάκο, το επιχείρημα αυτό αποτελεί απλά, μια δικαιολογία, δεδομένου ότι η οικονομική κατάσταση ήταν γνωστή, όταν η Εταιρεία φάνηκε να δείχνει πνεύμα καλής θέλησης, πριν ένα περίπου μήνα, και συμφώνησε να άρει την εκ περιτροπής εργασία. Μάλιστα, ήταν η ίδια που ζήτησε να έρθει σε συμφωνία με το Σωματείο, προτού καν γίνει προγραμματισμένη συνάντηση για το θέμα, στην Επιθεώρηση Εργασίας.
Όπως παραδέχθηκε ο κ. Τάκος, η δυσμενής αυτή εξέλιξη αιφνιδίασε τους 30 εργαζόμενους της επιχείρησης στο Βόλο. Τις αποφάσεις τους δε, για τον τρόπο που θα αντιδράσουν, αναμένεται να τις λάβουν το αμέσως επόμενο διάστημα, καθώς αυτή την περίοδο, αρκετοί είναι αυτοί που κάνουν χρήση των καλοκαιρινών τους αδειών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος