Βόλος : Δεκάδες συνταξιούχοι στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Δεκάδες συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν σήμερα στην πανσυνταξιουχική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου, στο ΚΑΠΗ «Θεόφιλος».

Αιτήματα της σημερινής κινητοποίησης ήταν να καταργηθούν όλοι οι αντι-ασφαλιστικοί νόμοι, τόσο των προηγούμενων κυβερνήσεων όσο και αυτοί που προετοιμάζει η σημερινή κυβέρνηση. Στόχος, όπως δήλωσε ο κ.Ρούσσας,  πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας ,είναι να μην διαλυθεί η δημόσια ασφάλιση και ο κοινωνικός της χαρακτήρας καθώς και η δημόσια υγεία, ενώ παράλληλα κάλεσε όλους τους συνταξιούχους να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις που διοργανώνονται σε όλη τη χώρα. Επιπλέον ανέφερε ότι ο επόμενος σταθμός των κινητοποιήσεων των συνταξιούχων είναι η 3η Δεκεμβρίου, μαζί με τους εργαζόμενους, στην πανελλαδική απεργία που έχει κηρυχθεί από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του συλλόγου συνταξιούχων τσιμέντων, κ. Θανάσης Μούτος, τόνισε ότι οι κυβερνήσεις που πέρασαν ασέλγησαν εις βάρος των ασφαλιστικών ταμείων και της κοινωνικής ασφάλισης. Αυτό που απαιτούν – όπως είπε – οι συνταξιούχοι όλων των ταμείων είναι να βρει η σημερινή κυβέρνηση ισοδύναμα και να σταματήσει να παίζει με την κοινωνική ασφάλιση.

Μετά τη συγκέντρωσή τους στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου οι συνταξιούχοι πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας με προορισμό την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος