Βόλος: Από την ερχόμενη εβδομάδα οι νέες αιτήσεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Κάλεσμα στους αγρότες να απευθύνονται στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πηλίου και Βορείων Σποράδων για την ηλεκτρονική υποβολή των νέων αιτήσεων για τις επιδοτήσεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ, απευθύνει ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού, κ. Γιάννης Διανελλάκης. Σύμφωνα με διαβεβαιώσεις από τη Διοίκηση του Οργανισμού, το σύστημα αναμένεται να ανοίξει σε λίγες μέρες (μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα) και θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι τις 15 Μαΐου. Μιλώντας πάντως, στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ, ο κ. Διανελλάκης επισήμανε πως ο Συνεταιρισμός διαθέτει και την τεχνογνωσία και την εμπειρία στην συμπλήρωση και την υποβολή των αιτήσεων, προσθέτοντας πως δεν είναι και τόσο απλή υπόθεση, όπως νομίζουν πολλοί αγρότες, οι οποίοι προχωρούν μεμονωμένα, μέσα από δική τους ηλεκτρονική πύλη, στην υποβολή των σχετικών δηλώσεων.

Εξάλλου, όπως είπε ο κ. Διανελλάκης, ο Συνεταιρισμός Πηλίου και Β. Σποράδων  έχει καταθέσει πρόταση για αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών από τον ΕΛΓΑ, λόγω της αφορίας της ελιάς, την περίοδο 2015-2016 και της μηδενικής παραγωγής που υπήρξε.

Τέλος, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα δακοκτονίας – για το οποίο είχε χθες συνάντηση με την αντιπεριφερειάρχη κ. Δωρ. Κολυνδρίνη – λέγοντας πως πρέπει να δοθούν μεγαλύτερα κονδύλια ώστε να διενεργηθούν περισσότεροι ψεκασμοί. Παράλληλα, ζήτησε όπως η δημοπρασία για την δακοκτονία ανατεθεί στους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, που διαθέτουν τη σχετική τεχνογνωσία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος