ΒΟΛΟΣ: Αντιπαράθεση για την παραπομπή Μπέου στο δημοτικό συμβούλιο

Πεδίο σφοδρής αντιπαράθεσης στην σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου αποτέλεσε το θέμα της παραπομπής σε δίκη του δημάρχου, κ. Αχιλλέα Μπέου, για την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών, το 2011. Ο κ. Μπέος άνοιξε πρώτος το θέμα, παίρνοντας αφορμή από δηλώσεις στον τύπο των κ.κ. Πατσιαντά και Παπατόλια, που έκαναν λόγο για μείζον πολιτικό ζήτημα που δημιουργείται στην λειτουργία του Δήμου. Ο κ. Πατσιαντάς μάλιστα, πρότεινε ως λύση από το αδιέξοδο, την επανάληψη των εκλογών στον Δήμο Βόλου.
«Το τι θα κάνω θα δω .Έχω και συνηγόρους και γνώσεις. Η ομάδα των 27 είμαστε ενωμένοι και είμαστε υπέροχοι» τόνισε ο δήμαρχος, προσθέτοντας πως ο νόμος δεν στερεί το δικαίωμα σε κάποιον που βρίσκεται σε αναμονή δίκης να είναι υποψήφιος σε εκλογές. Παρατήρησε μάλιστα, πως αυτά είναι βασικές γνώσεις πρωτοετούς φοιτητή της νομικής. Ο κ. Μπέος υπενθύμισε ακόμη, πως οι πολίτες γνώριζαν τις εκκρεμότητες που είχε με την Δικαιοσύνη, αλλά παρόλα αυτά τον επέλεξαν για δήμαρχο γιατί κουράστηκαν από το σάπιο πολιτικό σύστημα του παρελθόντος που οδήγησε σε απαξίωση την πόλη.
«Θα πολεμήσω και θα νικήσω. Να είστε σίγουροι. Αυτή η δημοτική ομάδα θα μεγαλουργήσει» δήλωσε ακόμη, με έμφαση ο κ. Μπέος, μέσα σε κλίμα έντονων διαξιφισμών και αντιδράσεων που προκάλεσαν τα λεγόμενά του στους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης. Απευθυνόμενος μάλιστα, ειδικά στον κ. Παπατόλια, δήλωσε με ειρωνικό τρόπο πως εφόσον τα ένδικα μέσα που του παρέχει η νομοθεσία δεν ευδοκιμήσουν, τότε θα προτείνει ο ίδιος τον κ. Παπατόλια για δήμαρχο, προσθέτοντας ωστόσο, πως και σε αυτή την περίπτωση, η δική του ομάδα θα είναι αυτή που θα κάνει κουμάντο.

Ο κ. Πατσιαντάς
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου, κ. Μαργ. Πατσιαντάς επανέλαβε την υποκειμενική άποψη που είχε διατυπώσει σε ραδιοφωνική εκπομπή ότι η αποχώρηση του κ. Μπέου από τον δημαρχιακό θώκο θα δημιουργούσε πολιτικό αδιέξοδο και πως πιθανή λύση στο αδιέξοδο αυτό, θα ήταν η εκ νέου προσφυγή στις κάλπες.Το βούλευμα σαν είδηση δημοσιεύτηκε δευτέρα βράδυ. Την άλλη μέρα ήταν πρωτοσέλιδο. Δε ραδιοφωνική συνέντευξη μετά τρεις μέρες ρωτήθηκα. Σεβόμαστε προσωπικό πρόβλημα. Εγώ το θεσμικό πλαίσιο σχολίασα. Όταν το βούλευμα είναι αμετάκλητο και έχουν τεθεί περιοριστικοί όροι ο αιρετός τίθεται σε αργία με διοικητική πράξη μέχρι την έκβαση της δίκης του. Αυτά αποσαφήνισα στη εκπομπή και επιπλέον είπα ότι αντικαταστάτης θα ήταν από μειοψηφία.
«Μην αποκλείετε και αυτή την έκβαση. Οι πολίτες γι αυτό το θέμα δεν είχαν σαφή εικόνα. Θεώρησαν ότι με την αποφυλάκισή σας είχε εν μέρει λυθεί το θέμα» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πατσιαντάς.

Η κ. Οικονόμου
Καταφέρνοντας να πάρει τον λόγο, ύστερα από πολλές διακοπές – καθώς ο κ. Μπέος είχε την άποψη ότι αφού απάντησε στους κ.κ. Πατσιαντά και Παπατολια, δεν υπήρχε λόγος να σχολιάσει κάτι η ίδια – η κ. Νατάσα Οικονόμου επισήμανε πως η έκδοση βουλεύματος διαμορφώνει μια πραγματικότητα για τον δήμο και βάζει σε περιπέτειες την πόλη.
«Νομικός πολιτισμός και κράτος δικαίου κάνουν λόγο για αθωότητα του κατηγορουμένου έως ότου γίνει η δίκη» παρατήρησε η κ. Οικονόμου, προσθέτοντας ωστόσο, ότι ο κ. Μπέος δεν θα έπρεπε να είχε θέσει υποψηφιότητα, καθώς – όπως είπε – πέραν από παρελκυστικές τακτικές,η πορεία είναι συγκεκριμένη: και η αργία του δημάρχου θα έλθει και η δίκη θα κρατήσει πολύ. Όλο αυτό το διάστημα – τόνισε η κ. Οικονόμου – ο δήμος δεν μπορεί να είναι όμηρος.

Ο κ. Νάνος
Την άποψη ότι μέχρις ότου του κοινοποιηθεί η παύση, ο κ. Μπέος πρέπει από μόνος του να απέχει από τα καθήκοντά του, διατύπωσε ο κ. Απ. Νάνος , προσθέτοντας πως ο ίδιος ο δήμαρχος υπηρετεί με τις πράξεις και τις πολιτικές του, το σάπιο σύστημα που ο ίδιος καταγγέλλει.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος