Βόλος: Ανεξαρτητοποιήθηκαν οι Κανελλής και Ιατρόπουλος από τους Δρόμους Συνεργασίας

Ανεξαρτητοποιούνται από την δημοτική ομάδα «Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης», οι Νίκος Κανελλής (δημοτικός σύμβουλος Βόλου) και Κώστας Ιατρόπουλος (τοπικός σύμβουλος Βόλου), οι οποίοι προέρχονται από το Ξεκίνημα – Διεθνιστική Σοσιαλιστική Οργάνωση. Με τις δύο αυτές ανεξαρτητοποιήσεις φαίνεται να ανοίγει ο δρόμος περαιτέρω διάσπασης της δημοτικής ομάδας, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι εντός των επόμενων ημερών, πιθανότατα θα έχουμε εξελίξεις και σε επίπεδο ηγεσίας των Δρόμων Συνεργασίας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο επικεφαλής της ομάδας, Μαργαρίτης Πατσιαντάς  δέχεται πιέσεις να αποχωρήσει από τη θέση αυτή, καθώς κρίνεται ασυμβίβαστο να παραμένει, μετά την προσχώρησή του στη Λαϊκή Ενότητα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Ξεκινήματος, είναι πλέον σε όλους φανερό ότι οι «Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης» κινούνται σε τροχιά διάσπασης και βαθιάς εσωτερικής κρίσης. Η ουσιαστική αιτία της διάσπασης δεν είναι άλλη από τις κεντρικές πολιτικές εξελίξεις: την υπογραφή του 3ου μνημονίου από τον ΣΥΡΙΖΑ και την απόλυτη υποταγή του στην Τρόικα και την ελληνική άρχουσα τάξη, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα τις πολλαπλές διασπάσεις και αποχωρήσεις της προηγούμενης περιόδου.

«Οι συλλογικές διαδικασίες των «Δρόμων Συνεργασίας» έχουν πάψει να λειτουργούν εδώ και καιρό. Έτσι, οι άνθρωποι που συμμετείχαν και συσπειρώθηκαν γύρω από την παράταξη δεν είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν συλλογικά αυτές τις σοβαρές εξελίξεις. Αντίθετα μαθαίνουν για τις εξελίξεις της παράταξής τους από τον Τύπο» τονίζεται – μεταξύ άλλων – στην ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται επίσης, ότι

το Ξεκίνημα, εδώ και καιρό, είχε θέσει αυτά τα ζητήματα στο εσωτερικό της δημοτικής παράταξης (και γραπτά) χωρίς καμία ουσιαστική ανταπόκριση.

Σήμερα – επισημαίνεται – η διαίρεση είναι τόσο βαθιά και η αντιπαράθεση παίρνει τέτοια εκφυλιστικά χαρακτηριστικά που δεν μας επιτρέπει την παραμονή σε μια δημοτική παράταξη που όλα δείχνουν ότι κλείνει τον κύκλο της σαν μια συνεπής αντιμνημονιακή, αριστερή κίνηση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος