Βόλος: Ανεξαρτητοποιήθηκαν έξι δημοτικοί σύμβουλοι των “Δρόμων Συνεργασίας”

Την ανεξαρτητοποίησή τους από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου Βόλου «Δρὀμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης» και την συγκρότηση νέας δημοτικής ομάδας ανακοίνωσαν σήμερα (Σάββατο 17-10-2015), οι δημοτικοί σύμβουλοι: Ελένη Ανδρέου –Μεϊκοπούλου, Ιάσονας Αποστολάκης, Κώστας Γαργάλας, Μάνθος Δραμητινός, Φωτεινή Κοκκινάκη και Γιάννης Μολοχίδης, επιρρίπτοντας τις ευθύνες για την κίνησή τους αυτή, στον επικεφαλής της παράταξης, Μαργαρίτη Πατσιαντά.

Ασκώντας του σκληρή κριτική, οι έξι ανεξάρτητοι –πλέον – σύμβουλοι τον κατηγορούν ότι δεν μπόρεσε να λειτουργήσει ως συντονιστής και βασικός θεματοφύλακας της εύρυθμης λειτουργίας της παράταξης και ότι δεν τήρησε την αξιακή δέσμευση όλων των υποψηφίων, κατά τη διάρκεια εκλογής του επικεφαλής της παρἀταξης, ότι  όποιος κι αν ήταν ο επικεφαλής, δεν θα συμμετείχε ως υποψήφιος βουλευτής σε κανένα κόμμα καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του.

Την δήλωση ανεξαρτητοποίησης δεν υπέγραψε μόνο ο Αλ. Δούρας, ενώ ο Ν. Κανελλής (από το Ξεκίνημα) είχε ανακοινώσει την ανεξαρτητοποίησή του, πριν λίγες μαζί με τον τοπικό σύμβουλο, κ. Ιατρόπουλο.

Αναλυτικά, η δήλωση ανεξαρτητοποίησης των δημοτικών συμβούλων έχει ως εξής:

«Έχουμε διανύσει τον πρώτο χρόνο συμμετοχής μας στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου ως μέλη της μείζονος αντιπολίτευσης με τη παράταξη των << Δρόμων Συνεργασίας , Ανατροπής και Αλληλεγγύης>>

Δεν κρύψαμε στο διάστημα αυτό ποτέ την αλήθεια  και προσπαθήσαμε να προασπίσουμε με  αξιοπρέπεια τα συμφέροντα των δημοτών και της πόλης , πάντα στα πλαίσια των αρχών της Δημοτικής μας Κίνησης. Κι όλα αυτά μέσα σ’ ένα περιβάλλον εχθρικό στο διάλογο, βάρβαρο, πολλές φορές αψυχολόγητο και ανερμάτιστο , τις περισσότερες φορές κυνικό και προσβλητικό και σε κάθε περίπτωση βαθύτατα συστημικό  με όρους μάλιστα περασμένων δεκαετιών.

Απέναντι σ’ όλα αυτά όμως κι εμείς δεν κατέστη δυνατόν ν’ απαντήσουμε με όρους συλλογικότητας , αυτοδιοικητικού  κινήματος  και με όρους  συγκρότησης μετώπου ανατροπής απέναντι στην  οπισθοδρόμηση  που έχει ήδη δρομολογηθεί από τη Δημοτική Αρχή Μπέου. Αυτό θα μπορούσε να συντελεστεί   με επεξεργασίες και προτάσεις , που προφανώς  υπήρξαν  αλλά όχι στο βαθμό που  θα επιθυμούσαμε, που έχει ανάγκη η πόλη και  που θα αναβάθμιζαν το ρόλο μας δίνοντας ταυτόχρονα  μέσα από τη συμμετοχή διέξοδο και όραμα .

Σημαντικότατο ρόλο στην αδυναμία αυτή, διαχρονικά αλλά και τώρα,  κατέχει ο επικεφαλής  ως  το πρόσωπο στο οποίο απεικονίζεται η αυτοδιοικητική και πολιτική φυσιογνωμία της παράταξης . Επιπλέον ο επικεφαλής λειτουργεί   και ως πρότυπο παραγωγής έργου με ιδιαίτερο και καθοριστικό ρόλο ως συντονιστής και βασικός θεματοφύλακας της εύρυθμης  λειτουργίας της.  Κανένα από αυτά τα χαρακτηριστικά, δυστυχώς , δεν έγινε  εμφανές στο πρόσωπο του μέχρι σήμερα επικεφαλής της παράταξής μας Μαργαρίτη Πατσιαντά.

Γνωστοποιούμε λοιπόν σήμερα στις συμπολίτισσες και στους συμπολίτες  ότι  οι επανειλημμένες προτάσεις  μας  προς τον επικεφαλής  για σύγκλιση της Γενικής Συνέλευσης  της Κίνησης  έπεφταν διαρκώς στο κενό με έντονη μάλιστα τη διάθεση αναβλητικότητας.

Οι επισημάνσεις μας ότι η καθαρά προσωπική του επιλογή να κατέλθει ως υποψήφιος βουλευτής , ανεξαρτήτως σε ποιο  κόμμα, στις τελευταίες  εκλογές   ήταν κάθετα αντίθετη στη ρητή δέσμευσή του κατά τη διεκδίκηση της θέσης του επικεφαλής της Κίνησης, έπεσαν επίσης στο κενό. Παρ’ όλο που η επιλογή αυτή   ήταν αναφαίρετο δικαίωμά του,  να θυμίσουμε ότι η δέσμευση  ήταν βασική και αξιακή  δέσμευση όλων των υποψηφίων  κατά τη διάρκεια επιλογής του επικεφαλής  και όριζε ότι ο επικεφαλής δεν θα συμμετείχε ως υποψήφιος βουλευτής σε κανένα κόμμα καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του .

Οι αναφορές μας ότι η λειτουργία της Κίνησης δεν μπορεί να είναι υπόθεση μόνο των αιρετών ή έστω μιας μικρής ομάδας στελεχών αλλά κτήμα όλων των μελών και άρα το πλαίσιο λειτουργίας ως προς τις καταστατικές μας αρχές δεν τηρείται , δεν ελήφθη ποτέ σοβαρά υπ’ όψη. Φυσικό αποτέλεσμα των  προηγουμένων ήταν η αδράνεια και η μη επαρκής παραγωγή πολιτικού και αυτοδιοικητικού λόγου.

Οι προτάσεις μας για την << επιβολή >> μέσα από τις επεξεργασίες και τις τοποθετήσεις μας στο Δημοτικό Συμβούλιο μιας άλλης ατζέντας  που θα αγγίζει τα πραγματικά ζητήματα της πόλης και τις προοπτικές της δεν συζητήθηκαν ποτέ. Δηλώνουμε βέβαια ότι οι κοκορομαχίες δεν μας εκφράζουν αλλά και δεν πρέπει να είναι τα χαρακτηριστικά  των ανθρώπων που ασχολούνται με τα κοινά. Αφήνουμε λοιπόν τα χαρακτηριστικά αυτά στην αποκλειστική ιδιοκτησία του  πλειοψηφούντος συνδυασμού  στο  Δημοτικό Συμβούλιο και ιδιαίτερα του  κ. Μπέου αλλά και όσων επιβεβαιώνουν την ύπαρξή τους  με τέτοιο τρόπο.

Πέραν όλων αυτών και μετά τις πολύ πρόσφατες συζητήσεις,  που είχαν κάποιοι από τους συνυπογράφοντες την παρούσα επιστολή με τον μέχρι σήμερα επικεφαλής της Κίνησης Μαργαρίτη Πατσιαντά για το ζήτημα της ανανέωσης του στελεχικού δυναμικού και άρα και του επικεφαλής,  ήρθε και η <<αφοπλιστική>> του απάντηση :  << Ο Καλλικρατικός νόμος μόνο δύο λόγους αποδέχεται για την αλλαγή του επικεφαλής. Ο ένας να αποβιώσει. Ο άλλος να παραιτηθεί οικειοθελώς . Δεν έχω σκοπό να ακολουθήσω κανέναν από τους δύο. >> Επειδή όμως όπως στη ζωή έτσι και στη πολιτική ζωή τίποτε δεν είναι ισόβιο και επειδή βασική αξιακή αρχή μας παραμένει ότι η προσωπικότητα αναδεικνύεται , επικυρώνεται και ελέγχεται διαρκώς   από τη συλλογικότητα, αποδεικνύοντας διαρκώς και το γιατί, ευχόμαστε στον μέχρι σήμερα επικεφαλής μας ειλικρινή μακροημέρευση αλλά φοβούμαστε ότι θα είναι ( και είναι άδικο και για τον ίδιο μετά από τόσα χρόνια παρουσίας στα κοινά) επικεφαλής μόνο του εαυτού του.

Τέλος με τη παρούσα επιστολή δηλώνουμε ότι αφού δεν υπάρχει άλλος τρόπος ομαλής εξέλιξης και συνέχειας της παράταξης ( προφανώς όχι με δική μας ευθύνη ) ανεξαρτητοποιούμαστε ως Δημοτικοί Σύμβουλοι . Έχουμε  πλήρη επίγνωση ότι με την ανεξαρτητοποίησή μας  θα υπάρξει πρόσκαιρη απουσία των Δημοτικών Συμβούλων που συνυπογράφουμε τη δήλωση αυτή  από τις θεσμοθετημένες Επιτροπές του Δήμου και τα Νομικά Πρόσωπα  αλλά δηλώνουμε ότι θα είμαστε παρόντες όπως πάντα ήμασταν. Δηλώνουμε ταυτόχρονα με  σαφή και κατηγορηματικό  τρόπο ότι  για την  απουσία αυτή   ευθύνεται εξ ολοκλήρου και αποκλειστικά ο Μ. Πατσιαντάς  με την αδιάλλακτη στάση του και  με την αδυναμία του να κατανοήσει τις νέες αναγκαιότητες που εμφανίζονται αλλά και τις νέες προοπτικές που πρέπει ν’ ανοιχθούν.

Παράλληλα  συγκροτούμε Δημοτική Ομάδα και δρομολογούμε τις εξελίξεις ώστε οι αρχές που διακηρύχθηκαν από τους << Δρόμους Συνεργασίας Ανατροπής και Αλληλεγγύης >> να υλοποιηθούν πραγματικά και σε περιβάλλον πραγματικής παραγωγής αυτοδιοικητικού λόγου με συλλογικότητα , συνευθύνη και απολογισμό δράσης , με αποκλειστικό  σκοπό τη προσφορά μας στη πόλη που ζούμε».

ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΑΝΔΡΕΟΥ-ΜΕΪΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ

ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΙΑΣΟΝΑΣ

ΓΑΡΓΑΛΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΔΡΑΜΗΤΙΝΟΣ ΜΑΝΘΟΣ

ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ ΦΩΤΕΙΝΗ

ΜΟΛΟΧΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος