Θετική έκβαση υπήρξε στο τέλος της σημερινής τριμερούς συνάντησης για την ΒΙΣ που έγινε στην Επιθεώρηση Εργασίας, στο Βόλο, για το θέμα των 31 απολύσεων εργαζομένων που κοινοποίησε η εταιρεία την περασμένη εβδομάδα. Παρότι αρχικά, ο νομικός σύμβουλος που εκπροσώπησε την εταιρεία, επαναδιατύπωσε την άποψη ότι οι απολύσεις είναι αναγκαίες για την βιωσιμότητα του εργοστασίου, τελικά, υπήρξε δέσμευση να παγώσει το θέμα των απολύσεων μέχρι το τέλος του χρόνου και να επανεξεταστεί, βάσει και των οικονομικών στοιχείων που στο μεταξύ θα παραθέσει η εταιρεία.
Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Βόλου, ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Βόλου, κ. Δημήτρης Βασιλείου, η στάση του διευθυντή της Επιθεώρησης Εργασίας, κ. Μαυρουδή, υπήρξε καθοριστική για την έκβαση της σημερινής συνάντησης, καθώς εξάντλησε όλα τα περιθώρια εξεύρεσης λύσης στο θέμα που προέκυψε. Αποτέλεσμα ήταν, να αποσπάσει την δέσμευση της εταιρείας ότι μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2015 δεν θα προβεί σε άλλες απολύσεις, πλην των οκτώ που ήδη κοινοποιήθηκαν τις προηγούμενες μέρες. Ως προϋπόθεση βέβαια, θέτει την αναστολή των κινητοποιήσεων που ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι, με 24ωρες, επαναλαμβανόμενες απεργίες.
Σύμφωνα με τον κ. Βασιλείου, η πρόταση της εταιρείας θα τεθεί προς έγκριση ή μη, στην γενική συνέλευση των εργαζομένων, που θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ την Τρίτη, η δύο πλευρές θα συναντηθούν και πάλι, στην Επιθεώρηση Εργασίας.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος