Ο Νομός Μαγνησίας είναι από τους λίγους νομούς στην Ελλάδα που είναι αυτάρκης σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα. Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Η Αλληλεγγύη», κ. Ιγνάτιος Γελαγώτης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που ακολούθησε την Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών που πέρασε σήμερα, και από το Βόλο.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Γελαγώτης, σήμερα στο Βόλο δεν ήρθε απλά μια αναμμένη δάδα, αλλά μια φλόγα αγάπης που είναι ουσιαστικά η ελπίδα για την ζωή.
«Σκοπός της λαμπαδηδρομίας και γενικότερα των εκδηλώσεων που συνοδεύουν αυτή την πρωτοβουλία, είναι να προσεγγίσουν περισσότερους εθελοντές αιμοδότες και περισσότεροι συνάνθρωποί μας να συνειδητοποιήσουν την σημασία να γίνουν εθελοντές αιμοδότες» τόνισε ο κ. Γελαγώτης και πρόσθεσε πως στην εποχή μας πρέπει όλοι να κατανοήσουμε ότι δίνοντας το χέρι και την φλέβα μας για λίγα λεπτά, διώχνουμε το θάνατο από έναν συνάνθρωπό μας.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εθελοντών, το 40% των αιμοδοτών της Μαγνησίας είναι συστηματικοί εθελοντές αιμοδότες. Οι υπόλοιποι είναι περιστασιακοί, δίνουν δηλαδή αίμα, όταν κάποιος συγγενής ή φίλος το χρειαστεί. Στο Νομό Μαγνησίας χρειαζόμαστε γύρω στις 12.000 φιάλες αίμα το χρόνο, όχι μόνο για το Νοσοκομείο του Βόλου αλλά και για τα υπόλοιπα Νοσοκομεία που πάνε συμπολίτες μας, στην Λάρισα, στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη.
Η φλόγα της Αλληλεγγύης έφθασε στο στις 6:30 το απόγευμα και αρχικά άναψε τον βωμό το βωμό στην είσοδο της πόλης, στην οδό Λαμπράκη. Από εκεί αθλητές έτρεξαν στην παραλιακή οδό και έφθασαν στο Νοσοκομείο όπου άναψαν συμβολικά άλλο έναν βωμό και στη συνέχεια από την οδό Αθανασάκη κατευθύνθηκαν στο άγαλμα των Ηρώων, στην παραλία, όπου μετά το άναμμα του βωμού και τους χαιρετισμούς του κ. Γελαγώτη και του δημάρχου Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέου, πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση με την Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος