Το θρυλικό τρενάκι του Πηλίου γεμάτο επισκέπτες στη μαγευτική διαδρομή Άνω Λεχώνια – Μηλιές

Στο καταπράσινο βουνό των Κενταύρων, το ιστορικό τρενάκι του Πηλίου συνεχίζει να μαγεύει επισκέπτες με τη μοναδική του διαδρομή μέσα σε πλούσια φύση και πυκνή βλάστηση.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Από τον σιδηροδρομικό σταθμό των Άνω Λεχωνίων, ο θρυλικός «μουτζούρης» πραγματοποιεί τη διαδρομή προς τις Μηλιές εδώ και δεκαετίες, από το 1903, όταν ξεκίνησε ως εμπορική γραμμή και με την πάροδο του χρόνου εξελίχθηκε σε δημοφιλή τουριστικό αξιοθέατο.

Σήμερα, το τρενάκι λειτουργεί με πλήρη πληρότητα, προσελκύοντας επισκέπτες από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Ταξιδιώτες από πόλεις όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και το Ναύπλιο επιβιβάζονται καθημερινά για να ζήσουν αυτή τη μοναδική εμπειρία.

Η διαδρομή των 16 χιλιομέτρων διαρκεί περίπου μία ώρα και 35 λεπτά, με ενδιάμεση στάση 15 λεπτών στην Άνω Γατζέα, πριν την άφιξη στις ιστορικές Μηλιές.

Ρεπορτάζ: Χρυσόστομος Τρίμης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος