Το Σαν Σεμπαστιάν υποδέχεται τους μεγάλους δημιουργούς του παγκόσμιου σινεμά

Η 73η διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν υπόσχεται ένα εντυπωσιακό σκηνικό: 254 ταινίες από 56 χώρες και ένα πλήθος προσωπικοτήτων που θα κατακλύσουν την πόλη από τις 19 έως τις 27 Σεπτεμβρίου.

Στα βραβεία Donostia, η Esther García και η Jennifer Lawrence θα τιμηθούν για τη συνολική προσφορά τους στον κινηματογράφο, ενώ ανάμεσα στους επισκέπτες ξεχωρίζουν ονόματα όπως η Juliette Binoche, ο Paul Dano, ο Harris Dickinson, ο Matt Dillon, ο Colin Farrell, ο Denis Lavant, η Maria de Medeiros, ο Ron Perlman, η Renate Reinsve και ο Stellan Skarsgård.

Μεγάλοι δημιουργοί της διεθνούς σκηνής, όπως οι Olivier Assayas, Edward Berger, Arnaud Desplechin, Claire Denis, Lucile Hadzihalilovic, Agnieszka Holland, Richard Linklater, Kleber Mendonça Filho, Jafar Panahi, Raoul Peck, Walter Salles, Joachim Trier και Rebecca Zlotowski, θα παρουσιάσουν τις νέες τους ταινίες σε κοινό και δημοσιογράφους.

Το επίσημο διαγωνιστικό τμήμα θα έχει στην επιτροπή του τον σκηνοθέτη J.A. Bayona, ο οποίος θα πλαισιωθεί από τις σκηνοθέτιδες Laura Carreira και Gia Coppola, τις ηθοποιούς Zhou Dongyu και Lali Espósito, τον ηθοποιό Mark Strong και την παραγωγό Anne-Dominique Toussaint.

Μεγάλα ονόματα θα συνδεθούν με τις ταινίες τους στην επίσημη επιλογή: ο Edward Berger με τον Colin Farrell και τη Fala Chen (Ballad of a Small Player), η Claire Denis με τους Matt Dillon, Mia McKenna-Bruce, Tom Blyth και την σεναριογράφο Suzanne Lindon (Le Cri des gardes / The Fence), ο Arnaud Desplechin με τη Nadia Tereszkiewicz, τον François Civil και τον Hippolyte Girardot (Deux pianos), η Alice Winocour με τις Ella Rumpf και Anyier Anei (Couture), η Agnieszka Holland (Franz), ο James Vanderbilt (Nuremberg), ο Joachim Lafosse με την Eye Haïdara (Six Days in Spring), η Juliette Binoche με το σκηνοθετικό της ντεμπούτο (In-I in Motion) και η Lesley Manville με την Kasia Adamik (Winter of the Crow).

Στις υπόλοιπες ενότητες, η παρουσία των ηθοποιών και δημιουργών θα δώσει το παρόν σε κόκκινες μοκέτες και δημόσιες συναντήσεις: ο Denis Lavant θα παρουσιάσει το Värn και θα συμμετάσχει στη σκηνή του Perlak με τον François Ozon και τον Benjamin Voisin, ενώ ο Harris Dickinson και ο Alex Russell θα παρουσιάσουν τα σκηνοθετικά τους ντεμπούτα Urchin και Lurker.

Η μουσική θα έχει επίσης πρωταγωνιστικό ρόλο με τους Alexandre Desplat και Alberto Iglesias να συμμετέχουν σε μια συζήτηση που θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες την επόμενη εβδομάδα.

Όπως κάθε χρόνο, το Λατινοαμερικάνικο σινεμά θα έχει ισχυρή παρουσία: από την Αργεντινή, ο Daniel Hendler και η Carla Peterson με την ταινία 27 Nights, η Dolores Fonzi με το Belén, και οι Milagros Mumenthaler, Isabel Aimé González και Esteban Bigliardi με το Las corrientes / The Currents. Παρούσες θα είναι επίσης οι Dominga Sotomayor (Limpia), Fernando Eimbcke (Olmo), Marcelo Gomes και María Clara Escobar (Dolores), και Simón Mesa Soto με τον Ubeimar Ríos (Un poeta / A Poet).

Το ισπανικό σινεμά θα έχει επίσης σημαντική εκπροσώπηση, με την Donostia Award-winner Esther García να πλαισιώνεται από τους αδελφούς Almodóvar και πολλούς ακόμη δημιουργούς, ενώ η επίσημη επιλογή θα φέρει στις αίθουσες τον José Luis Guerin με τον Jonás Trueba (Historias del buen valle / Good Valley Stories), την Alauda Ruiz de Azúa με τις Patricia López Arnaiz, Blanca Soroa και Nagore Aranburu (Los domingos / Sundays), τον José Mari Goenaga και τον Aitor Arregi, τη Bárbara Lennie και τον Antonio de la Torre με τον Alberto Rodríguez (Los Tigres), μεταξύ άλλων.

Η 73η διοργάνωση του Σαν Σεμπαστιάν αναμένεται να είναι μια γιορτή του παγκόσμιου σινεμά, όπου οι δημιουργοί θα συνυπάρξουν με το κοινό, η τέχνη θα ζωντανέψει στις αίθουσες και οι ιστορίες θα ταξιδέψουν πέρα από τα όρια της οθόνης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος