Τέμπη: Το Δημόσιο θα υποστηρίξει τις κατηγορίες

Πριν από λίγη ώρα ξεκίνησε η 4η συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που εκδικάζει τη μεγάλη υπόθεση των Τεμπών, όπου αναμένεται να ολοκληρωθούν οι δηλώσεις προς υποστήριξη της κατηγορίας. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η επιχειρηματολογία από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους καθώς το σώμα αυτό, ως η ανώτατη νομική Αρχή της διοίκησης καλείται υποστηρίξει την κατηγορία από την πλευρά του ελληνικού Δημοσίου.

Έξι από τους 36 συνολικά κατηγορούμενους είναι σήμερα παρόντες. Τον λόγο πριν λίγα λεπτά ζήτησε ο κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος, που εκπροσωπεί οικογένειες συγγενών θυμάτων, χαρακτηρίζοντας «ντροπιαστικές τις συνθήκες διεξαγωγής της δίκης».

Ν. Κωνσταντόπουλος: Η κοινωνία ζητά το δίκιο της και την αξιοπρέπειά της

Ως τεστ αντοχής των θεσμών και του κράτους δικαίου χαρακτήρισε τη δίκη για την τραγωδία των Τεμπών ο δικηγόρος οικογενειών Νίκος Κωνσταντόπουλος.

«Στην υπόθεση της τραγωδίας του κρατικού εγκλήματος των Τεμπών κρίνονται όλα εκείνα τα ποιοτικά και σοβαρά στοιχεία από τα οποία σταθμίζει κανείς το πώς λειτουργούν οι θεσμοί, πώς αντιδρούν η κοινωνία και πώς οι πολίτες υπερασπίζονται το δίκιο τους» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τις δικονομικές εγγυήσεις: «Είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε μέχρι την τελευταία στιγμή την απόλυτη εφαρμογή όλων των εγγυήσεων του κράτους δικαίου, που δυστυχώς παραβιάζονται συστηματικά μέχρι και τη διεξαγωγή της δίκης».

Παράλληλα, εκκρεμεί αίτημα της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας και συνηγόρου συγγενών θυμάτων Ζωής Κωνσταντοπούλου σχετικά με την οπτικοακουστική κάλυψη και μετάδοση της δίκης. Το συγκεκριμένο αίτημα όπως ανέφερε η πρόεδρος θα εξεταστεί αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία των νομιμοποιήσεων για να μπορούν να τοποθετηθούν όσοι συνήγοροι το επιθυμούν.

Υπενθυμίζεται, πως είναι σε ισχύ η διάταξη της προέδρου αναφορικά με τον αριθμό των ατόμων που μπορούν να παρευρίσκονται κάθε φορά στο ακροατήριο αλλά και των δημοσιογράφων που καλύπτουν τη δίκη. Η συγκεκριμένη διάταξη έχει ισχύ μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας των νομιμοποιήσεων και στη συνέχεια αναμένεται να εκδοθεί νέα.

Ρεπορτάζ: Ελπίδα Κουτσογιάννη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος