«Δεχτήκαμε πάνω από ένα εκατομμύριο κλήσεις στην πλατφόρμα με αποτέλεσμα να αντιμετωπιστούν ως κυβερνοεπίθεση και να μειωθεί η ανταπόκριση του συστήματος στην υποβολή των αιτήσεων», σημείωσε η διοικήτρια της Δημόσιας Επιχείρησης Απασχόλης Γιάννα Χορμόβα, μιλώντας στο ΕΡΤnews και την εκπομπή “Newsroom” και διευκρινίζοντας τους λόγους που παρουσιάστηκαν τεχνικά προβλήματα στην πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού.
«Απολογούμαστε για την όποια ταλαιπωρία», ανέφερε η Γ. Χορμόβα και υπενθύμισε ότι η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για αιτήσεις έως τις 23:59 της Τετάρτης 29 Απριλίου.
Τόνισε δε ότι εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να γίνει επανεκκίνηση του προγράμματος προκειμένου να ανταποκρίνεται πιο γρήγορα στις αιτήσεις των πολιτών, κάτι που σημαίνει ότι το σύστημα θα «πέσει» για περίπου 20 λεπτά.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται, μέσω gov.gr, ηλεκτρονικά, πατώντας εδώ
Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: Αρχική → Εργασία και Ασφάλιση → Αποζημιώσεις και Παροχές → Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού (ΔΥΠΑ).
Πάροχοι του προγράμματος
Πάροχοι είναι τουριστικά καταλύματα και ακτοπλοϊκές εταιρείες.
Οι αιτήσεις παρόχων υποβάλλονται από τις 21.04.2026 έως τις 10.05.2026, μέσω gov.gr, στην ηλεκτρονική διεύθυνση εδώ:
Η διαδρομή είναι: Αρχική → Εργασία και Ασφάλιση → Αποζημιώσεις και Παροχές → Πάροχοι Κοινωνικού Τουρισμού.
Στο μητρώο παρόχων εντάσσονται αυτόματα οι πάροχοι του προηγούμενου έτους, αρκεί να επικαιροποιήσουν τα δικαιολογητικά συμμετοχής.
Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.dypa.gov.gr/koinonikos-toyrismos
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος