Η παραγωγή οίνου με ολική ή μερική αφαίρεση αλκοόλης φαίνεται κάτι μακρινό, αλλά δεν είναι καθώς ήδη γίνεται σε πειραματικό μεν στάδιο στη Σαντορίνη, που φημίζεται για τα εκλεκτά της κρασιά. Σήμερα μάλιστα πραγματοποιείται και ημερίδα με θέμα, Αφαίρεση αλκοόλης σε οίνους ΠΟΠ Σαντορίνης και ΠΓΕ Κυκλάδες.
Ο Μάρκος Καφούρος, πρόεδρος Δ.Σ Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών προϊόντων μίλησε για το εγχείρημα στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3.
«Είναι ένα ερευνητικό πρόγραμμα το οποίο γίνεται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών, ως παραγωγική μονάδα συμμετέχει το οινοποιείο της Santo wines και έχουμε καταφέρει να παράξουμε κρασιά με λιγότερη ή καθόλου αλκοόλη. Είναι πειραματικό αλλά στο μέλλον θα αφορά κάποιες ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες που δεν έχουν πρόσβαση στο κρασί, στο αλκοόλ. Δεν χάνει τα στοιχεία του κρασιού, αλλά δεν έχει αλκοόλ. Στη σημερινή ημερίδα παρευρίσκεται και η ηγεσία του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης», ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ στάθηκε και στην ξηρασία που έχει δυσκολεύει την παραγωγή κρασιού και το αμπέλι, εν γένει.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος