Σαντορίνη: Πιλοτική εφαρμογή οινοποίησης κρασιών χωρίς αλκοόλ

Η παραγωγή οίνου με ολική ή μερική αφαίρεση αλκοόλης φαίνεται κάτι μακρινό, αλλά δεν είναι καθώς ήδη γίνεται σε πειραματικό μεν στάδιο στη Σαντορίνη, που φημίζεται για τα εκλεκτά της κρασιά. Σήμερα μάλιστα πραγματοποιείται και ημερίδα με θέμα, Αφαίρεση αλκοόλης σε οίνους ΠΟΠ Σαντορίνης και ΠΓΕ Κυκλάδες.

Ο Μάρκος Καφούρος, πρόεδρος Δ.Σ Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών προϊόντων μίλησε για το εγχείρημα στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3.

«Είναι ένα ερευνητικό πρόγραμμα το οποίο γίνεται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών, ως παραγωγική μονάδα συμμετέχει το οινοποιείο της Santo wines και έχουμε καταφέρει να παράξουμε κρασιά με λιγότερη ή καθόλου αλκοόλη. Είναι πειραματικό αλλά στο μέλλον θα αφορά κάποιες ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες που δεν έχουν πρόσβαση στο κρασί, στο αλκοόλ. Δεν χάνει τα στοιχεία του κρασιού, αλλά δεν έχει αλκοόλ. Στη σημερινή ημερίδα παρευρίσκεται και η ηγεσία του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης», ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ στάθηκε και στην ξηρασία που έχει δυσκολεύει την παραγωγή κρασιού και το αμπέλι, εν γένει.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος