Μια ιδιαίτερα σημαντική συνάντηση είχαν σήμερα ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί. Είναι η πρώτη από το 2004, που σε επίπεδο ηγετών συζητούνται θέματα που άπτονται του εδαφικού, της ασφάλειας και εγγυήσεων.
«Διαπιστώθηκαν οι υπαρκτές διαφορές, αλλά και η βούληση μέσα από έναν δημιουργικό διάλογο να ξεπεραστούν», δήλωσε ο Κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, μετά τη συνάντηση.
Ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι συζητήθηκαν οι θέσεις των δύο πλευρών και «αντηλλάγησαν δημιουργικές απόψεις όσον αφορά το πώς θα μπορούσε να αντιμετωπιστούν τα σοβαρότατα προβλήματα».
«Υπάρχει δρόμος να διανύσουμε, αλλά και η βούληση να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που δημιουργούν ανησυχίες στη μία ή στην άλλη πλευρά», σημείωσε.
Πηγή ΕΡΤ1, ΑΜΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος