ΠΟΥ: Έκκληση για βοήθεια στα παιδιά που μεγαλώνουν μέσα στον πόλεμο, την πείνα, την φτώχεια και στις ασθένειες

Ανταπόκριση Κώστας Δαβάνης

Στα παιδιά που μεγαλώνουν σε όλο τον κόσμο μέσα στον πόλεμο, την πείνα, τη φτώχεια και τη συνεχή απειλή της ασθένειας στάθηκε ιδιαίτερα κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο κλείσιμο των εργασιών της 75ης Παγκόσμιας Συνέλευσης Υγείας ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Δρ. Τένδρος.

Τόνισε ότι κάθε χρόνο, περισσότερα από 5 εκατομμύρια παιδιά είτε δεν επιβιώνουν από τη γέννησή τους είτε πεθαίνουν πριν από τα πέμπτα γενέθλιά τους από πνευμονία, διάρροια, ελονοσία και άλλες ασθένειες που μπορούν να προληφθούν.

«Αυτά τα παιδιά είναι ο λόγος που είμαστε εδώ. Είναι ο λόγος που μαζευόμαστε για να φανταστούμε έναν καλύτερο κόσμο, έναν πιο υγιή, ασφαλή και δίκαιο κόσμο» υπογράμμισε χαρακτηριστικά και σημείωσε πως «καθώς φεύγουμε από αυτό το μέρος –καθώς επιστρέφετε στις χώρες σας για να εφαρμόσετε τα σχέδια, τις στρατηγικές και τους οδικούς χάρτες που έχετε συμφωνήσει αυτή την εβδομάδα– αυτά τα παιδιά πρέπει να είναι το κίνητρό μας καθώς συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την υγεία για την ειρήνη και την ειρήνη για την υγεία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος