“Ξυπόλητες στην άμμο”: γράφει η Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη

ΜΙΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ, ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ
Επιμέλεια: Μαρία Σφυρόερα

Αν θέλεις να με συναντήσεις ως συγγραφέα, ως γυναίκα και ως άτομο, έλα στην παραλία αυτό το καλοκαίρι αφού διαβάσεις το νέο μου μυθιστόρημα «Ξυπόλητες στην άμμο».

Πρόκειται για ένα αυτοβιογραφικό βιβλίο, που πατάει γερά στα παιδικά βιώματα της Λευκάδας, εκεί όπου μεγάλωσα βυθισμένη στην αγάπη των οικείων μου και περιστοιχισμένη από τις πολύτιμες συμμαθήτριες και φίλες μου.

Το έργο Ξυπόλητες στην άμμο είναι μια βαθιά βουτιά στο παρελθόν της γυναικείας μου υπόστασης. Πρωταγωνίστριες της ζωής μου υπήρξαν και εξακολουθούν να είναι οι φίλες μου με τις οποίες συμπορεύτηκα, μαθαίνοντας τα όμορφα και άσχημα μυστικά της ζωής.

Το βιβλίο αυτό αναφέρεται σε έξι συμμαθήτριες που μεγάλωσαν στη Λευκάδα μέσα στα αρώματα του γιασεμιού και της λιμνοθάλασσας. Αποτελεί μια προσπάθεια διείσδυσης στη γυναικεία φύση κατά τη φάση της ωριμότητας. Οι έξι γυναίκες που γιόρτασαν τα 40 τους χρόνια στο πρώτο βιβλίο της «Διλογίας της Λευκάδας» Ψηλά τακούνια για πάντα, σήμερα βρίσκονται στο μεταίχμιο των 50 τους χρόνων δοκιμάζοντας τις αντοχές τους στις γόβες και στην ξυπολησιά.

Μέσα από τους παράλληλους βίους των έξι συμμαθητριών, που είναι η Τζούλια, η Νάνσυ, η Αθηνά, η Καίτη, η Μαρία και η Έμυ, περνάει όλο το φάσμα της αναμέτρησης των γυναικών με τα όνειρά τους· κι όταν έρθει η ωριμότητα εκείνες καταλαγιάζουν και αποδέχονται τη ζωή όπως ήρθε και όχι όπως την περίμεναν.

Με τα πέλματα βυθισμένα στην τραγανή αμμουδιά της Λευκάδας, χαίρονται, δακρύζουν, απολογούνται, συγχωρούν τις συνθήκες. Και γιορτάζουν τη συνεύρεση με τη μακρινή συμμαθήτρια Τζούλια που επιτέλους επιστρέφει από το Μόντρεαλ στο πάτριον έδαφος μετά από απουσία τριάντα χρόνων…

Θεωρώ ότι το έργο μου Ξυπόλητες στην άμμο είναι το επιστέγασμα της προσωπικής μου αναζήτησης στη φόρμα της μυθοπλασίας και πιστεύω ότι είναι άμεσο γιατί είναι βαθιά αληθινό και απόλυτα ρεαλιστικό. Όσο κι αν ακούγεται παράδοξο, παραμένω δημοσιογράφος στη βάση μου και θεωρώ ότι τώρα μπορώ να παντρέψω άριστα τον ρεαλισμό με τη μυθιστορία. Αυτό είναι ο τέλειος γάμος στη λογοτεχνία, επιτρέψτε μου να πω.

Τούτο το μυθιστόρημα το αφιερώνω στον γιο μου Αλέξανδρο, πολύτιμο άνδρα της ζωής μου, και σε όλους τους άνδρες που θέλουν να μάθουν τα μυστικά των γυναικών!

Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη

 “Ξυπόλητες στην άμμο”: γράφει η Ιουστίνη Φραγκούλη-ΑργύρηΗ Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη γεννήθηκε στη Λευκάδα και αποφοίτησε από το Πολιτικό Τμήμα της Νομικής Αθηνών. Από το 1989 ζει και εργάζεται στο Μόντρεαλ του Καναδά ως ανταποκρίτρια του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων και διαφόρων εντύπων. Παράλληλα συνεργάζεται με ομογενειακά μέσα του Καναδά και της Αμερικής καθώς και με την εφημερίδα The Huffington Post. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ, της Εταιρείας Γαλλόφωνων Συγγραφέων του Κεμπέκ (UNEQ), και της Ομοσπονδίας Αγγλόφωνων Συγγραφέων του Κεμπέκ (QWF).

Το πρώτο της βιβλίο, Η μοναξιά ενός ασυμβίβαστου (Εξάντας, 2000), αποτελεί τη βιογραφία του πρώην Αρχιεπισκόπου Αμερικής Σπυρίδωνος. Ακολούθησαν τα: Πετάει, πετάει το σύννεφο (Ψυχογιός, 2003), Στις Αγορές του Κόσμου – Επώνυμες ευκαιρίες και μικρές αναλώσιμες ιστορίες (Ελληνικά Γράμματα, 2004), Η Παρακαταθήκη – The Legacy (Ελληνικά Γράμματα, 2005), Ψηλά τακούνια για πάντα (Ελληνικά Γράμματα, 2006 & σε επανέκδοση Αρμός, 2013), Ημερολόγιο Αβάνας – Η Κούβα στο λυκόφως του Κάστρο (Ηλέκτρα, 2008), Για την αγάπη των άλλων (Ψυχογιός, 2009), Ο Πολ και η Λάρα ταξιδεύουν (Ψυχογιός, 2011), Έρωτας στην ομίχλη (Ψυχογιός, 2011).

Το μυθιστόρημα Ξυπόλητες στην άμμο (2014) κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αρμός                       (σελ.: 416, τιμή: €16,50).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος