Ξεναγήσεις στα Μικρασιατικά Μουσεία Λαογραφίας και Υφαντουργίας-Ταπητουργίας

Πλούσιο πρόγραμμα ξεναγήσεων στα Μουσεία Λαογραφίας και Υφαντουργίας-Ταπητουργίας, εξελίσσεται στη Νέα Ιωνία Αττικής, στο Κέντρο Σπουδής και Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού – ΚΕΜΙΠΟ, με αφορμή και τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή του 1922.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΕΜΙΠΟ: «Λαμβάνοντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν λόγω της πανδημίας Covid19, υποδεχθήκαμε ιδιώτες και μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων, Λυκείων από όλη την Αττική, αλλά και συλλόγους και όχι μόνο από την Αττική.

Το έτος 2022 το ονομάσαμε ΕΤΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ για να τιμήσουμε αφενός την μνήμη των προγόνων μας και αφετέρου να αναδείξουμε την ουσιαστική επίδραση των Μικρασιατών προσφύγων στον Νεοελληνικό Πολιτισμό.

Ξεναγήσεις στα Μικρασιατικά Μουσεία Λαογραφίας και Υφαντουργίας-ΤαπητουργίαςΓια τον λόγο αυτό έχουμε διαμορφώσει ένα ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ξεκινά με ιστορική αναφορά για την περίοδο 1919-1922 και την άφιξη των προσφύγων στην Αττική και ιδιαίτερα στη Ν. Ιωνία που παρουσιάζεται στο χώρο του Συνεδριακού Κέντρου του δήμου μας. Στη συνέχεια οι μαθητές ξεναγούνται στα Μουσεία: Λαογραφίας και Υφαντουργίας-Ταπητουργίας.

Έτσι υποδεχθήκαμε :
– Την Κυριακή 8 Μαΐου, 35 άτομα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΓΗΡΟΚΟΜΗΤΙΣΣΑ» του προσφυγικού Γηροκομείου Πάτρας, με την Πρόεδρό τους Ντίνα Παπάκου.
– Την Δευτέρα 23 Μαΐου, 30 μαθητές/τριες της Α΄ τάξης του 7ουΓυμνασίου Ν. Ιωνίας, που τους συνόδευαν οι καθηγητές/τριες: Δαυΐδ Καρυωτάκη, Αθανασία Μανάλη και Νίκη Αλεξάκου.
– Την ίδια ημέρα και λίγο αργότερα, επίσης 45 μαθητές/τριες του Δημοτικού Σχολείου Πεντέλης, που τους συνόδευαν οι δάσκαλοι/σες: Δημήτριος Λάσκαρης, Μαρία Καμπόλη και Ελένη Παπαθεοδωράκου.
– Την Τρίτη 24 Μαΐου, 46 μαθητές/τριες του 9ου Δημοτικού Σχολείου Καλογρέζας, που τους συνόδευαν οι δασκάλες τους: Δέσποινα Μπαρμπαρή, Παναγιώτα Πανταζοπούλου, Ευαγγελία Τσουρουβελούδη, Βασιλική Μαχαιρά και Ελένη Σακουφάκη.
– Την ίδια ημέρα και λίγο αργότερα, 36 μαθητές/τριες της Β΄ τάξεως του 4ουΔημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας, που τους συνόδευαν οι δασκάλες τους: Δέσποινα Βελισσαρίου, Ευαγγελία Σαμαρά και Κων/να Αραμπάνου.
– Την Τετάρτη 25 Μαΐου, 40 μαθητές και μαθήτριες του 4ου Γυμνασίου Ν. Ηρακλείου συνοδευόμενοι από τις καθηγήτριές τους: Μαρία Νικολαράκη, Μαρία Σαντοριναίου, Παναγιώτα Μαρμαράκη και Αγγελική Ζουμπουλάκη.
Να σημειώσουμε ότι στους δασκάλους και καθηγητές που συνοδεύουν τους μαθητές/τριες, προσφέρθηκαν ιστορικά βιβλία εκδόσεων του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. και όχι μόνο.
Όποια σχολεία ή σύλλογοι/σωματεία επιθυμούν να ξεναγηθούν στους χώρους των Μουσείων μας, να τηλεφωνούν 9-1 το πρωί (Δευτέρα-Παρασκευή) στο τηλ. 210 27 95 012».

Σχετική είδηση: Το ertnews.gr στο Κέντρο Μικρασιατικού Πολιτισμού (φωτορεπορτάζ)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος