Walt Disney: 120 χρόνια από τη γέννησή του και οι «9 Σοφοί Δικαστές» του (video)

Εκατόν είκοσι χρόνια από τη γέννηση του πρωτοπόρου Walt Disney και σχεδόν 55 από τον θάνατό του, ο θρύλος, οι ταινίες, τα θεματικά του πάρκα γεμίζουν ακόμα χαρά και ευτυχία γενιές και γενιές.

Λίγο πριν τα lock down, το θεματικό μουσείο του Walt Disney στο Σαν Φρανσίσκο, τιμούσε τη μνήμη του με ένα αφιέρωμα που έφερε τον τίτλο «Οι 9 Σοφοί Δικαστές». Αναφερόταν στους 9 συνεργάτες του, και τους συνυπεύθυνους που οδήγησαν τη μικρή εταιρεία παραγωγής ταινιών κινουμένων σχεδίων, στην εταιρεία που μέσα από τα προϊόντα και τις δημιουργίες τους μεγαλώνει γενιές και γενιές.

Ο Γουώλτερ Έλιας Ντίσνεϋ (Walter Elias “Walt” Disney), όπως μας ενημερώνει και η Wikipedia, γεννήθηκε 5 Δεκεμβρίου 1901 και απεβίωσε 15 Δεκεμβρίου 1966. «Ήταν Αμερικανός δημιουργός κινουμένων σχεδίων, επιχειρηματίας, ηθοποιός φωνής και παραγωγός ταινιών. Θεωρείται πρωτοπόρος στη βιομηχανία του αμερικανικού animation. Μαζί με τον αδερφό του, Ρόυ Ντίσνεϋ, ίδρυσε το Disney Brothers Studio (νυν The Walt Disney Company). Ως παραγωγός ταινιών, κατέχει ρεκόρ για τα περισσότερα Βραβεία Ακαδημίας που απέσπασε ποτέ ένα άτομο, έχοντας κερδίσει συνολικά 26 Όσκαρ από 59 υποψηφιότητες. Κέρδισε τρεις Χρυσές Σφαίρες, δύο εκ των οποίων στην κατηγορία Σπουδαίο Επίτευγμα και ένα Βραβείο Έμμυ, μεταξύ άλλων τιμών. Αρκετές από τις ταινίες του συμπεριλαμβάνονται στο Εθνικό Μητρώο Κινηματογράφου της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου».

Στο βίντεο που ακολουθεί μας μιλάει η Caroline Quinn, Υπεύθυνη επικοινωνίας του Μουσείου του Walt Disney στο Σαν Φρανσίσκο:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος