Βραβείο Βιβλίου της Χρονιάς στα «British Book Awards» για τη Σάλι Ρούνεϊ

Βιβλίο της Χρονιάς ανακηρύχθηκε το δεύτερο μυθιστόρημα της Σάλι Ρούνεϊ, με τίτλο “Normal People”, στην τελετή απονομής των ετήσιων Βρετανικών Βραβείων Βιβλίου (British Book Awards) που διοργανώνεται από το περιοδικό The Bookseller.

Παρά τις προσδοκίες των περισσότερων, που ήθελαν τη Μισέλ Ομπάμα νικήτρια του διαγωνισμού για το βιβλίο της “Becoming”, η  28χρονη συγγραφέας από την Ιρλανδία απέσπασε το μεγάλο βραβείο. “Είναι ένα τεράστιο προνόμιο και τιμή μου να λαμβάνω το βραβείο Βιβλίου της Χρονιάς. Θέλω να πω ευχαριστώ, ειδικά επειδή αισθάνομαι ότι είχα μια εξαιρετική εμπειρία με αυτό το βιβλίο. Είχα τεράστια υποστήριξη από τον εκδότη μου, Faber & Faber, φυσικά, αλλά και από την κοινότητα βιβλιοθηκών γενικά, από τις βιβλιοθήκες και τους βιβλιοθηκονόμους και από την κοινότητα ανθρώπων που αγαπούν τα βιβλία” δήλωσε η Σάλι Ρούνεϊ , που δεν ήταν παρούσα στην τελετή.

Το δεύτερο βιβλίο της Σάλι Ρούνεϊ, περιγράφει την ερωτική σχέση μεταξύ δύο εφήβων, αρχικά μαθητών και στη συνέχεια φοιτητών πανεπιστημίου, της Μάριαν και του Κόνελ από μία μικρή πόλη της Ιρλανδίας. Το “Normal People” αναμένεται να μεταφερθεί στη μικρή οθόνη ως τηλεοπτική σειρά του BBC3, σε σενάριο της ίδιας της συγγραφέως του βιβλίου.

Οι πωλήσεις του βιβλίου της Σάλι Ρούνεϊ έφθασαν τα 185.000 αντίτυπα. Και ενώ το “Becoming” (τα απομνημονεύματα της άλλοτε πρώτης κυρίας των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα) γνώρισε ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία στη Βρετανία, με πωλήσεις 654.000 αντιτύπων, η κριτική επιτροπή απένειμε το βραβείο Καλύτερου Βιβλίου στη Σάλι Ρούνεϊ και έδωσε το βραβείο Καλύτερου Audiobook της Χρονιάς στην Μισέλ Ομπάμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ