«Βαγγέλης: Είκοσι πέντε (συν μία) ιστορίες πριν το Αλτσχάιμερ» – Το νέο βιβλίο του Γιώργου Χριστοφορίδη

Array

Για το νέο του βιβλίο με επίκεντρο τη μάχη του πατέρα του, Βαγγέλη, απέναντι στο Αλτσχάιμερ, μίλησε ο Γιώργος Χριστοφορίδης στην ΕΡΤ. Ο πατέρας του έφυγε από τη ζωή του τον περασμένο Μάρτιο.

«Όταν άρχισα να γράφω το βιβλίο ήταν μια αυτοψυχοθεραπεία για μένα. Να ξανά επισκεφθώ τον μπαμπά, να ξανά επισκεφθώ τη ζωή του, τη ζωή του Βαγγέλη, παίρνοντας αφορμή τα 25 διηγήματα που είχε γράψει ο ίδιος νωρίτερα και γράφοντας σε δεύτερο χρόνο και το δεύτερο μέρος του βιβλίου. Το πρώτο είναι τα διηγήματα του μπαμπά που το υπογράφει μπαμπάς», τόνισε.

«Ο λόγος που αποφάσισα να το εκδώσω δεν ήταν ο μπαμπάς, αλλά η μαμά»

Λυτρωτικό χαρακτήρισε το δεύτερο κομμάτι του βιβλίου ο κ. Χριστοφορίδης, στο οποίο κάνει μια αναδρομή στις στιγμές που πέρασε μαζί με τον πατέρα του, σημειώνοντας ωστόσο πως ο τελικός λόγος που αποφάσισε να εκδώσει το εγχειρίδιο ήταν η μητέρα του.

«Ήθελα να ρίξω φως σε έναν άλλον άνθρωπο […] Ρίχνουμε φως στον άρρωστο άνθρωπο, όμως δε συζητάμε σχεδόν καθόλου για τον άνθρωπο που βρίσκεται δίπλα από τον άρρωστο.  Εκείνο που με ενδιέφερε δεν ήταν το ευρύτερο περιβάλλον, το συγγενικό, αλλά ο “ένας”. Η μαμά Σούλα είδε τον κόσμο της να καταρρέει και έπρεπε να τον ξαναχτίσει από την αρχή. και ήταν ο άνθρωπος που 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, 7 μέρες τη βδομάδα έπρεπε να ζει δίπλα στην αρρώστια, αναλαμβάνοντας όλη την ευθύνη», κατέληξε ο Γιώργος Χριστοφορίδης.

«Βαγγέλης: Είκοσι πέντε (συν μία) ιστορίες πριν το Αλτσχάιμερ» – Το νέο βιβλίο του Γιώργου Χριστοφορίδη

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος