«Ο Ανιχνευτής»: Οι παράλληλες ιστορίες ενός Έλληνα αστυφύλακα κι ενός έφιππου Γερμανού λοχία της Βέρμαχτ από την Κατοχή ως την μεταπολεμική Ελλάδα

Το ιστορικό μυθιστόρημα «Ο Ανιχνευτής» του δημοσιογράφου Χρήστου Πετρόπουλου παρουσιάστηκε στην εκπομπή UPDATE με τον Θάνο Σιαφάκα.

Το βιβλίο καταπιάνεται με τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τις ιστορίες ενός αστυφύλακα του Πειραιά και ενός Γερμανού λοχία έφιππου ανιχνευτή της Βέρμαχτ.

Μέσα από τη δράση του ένστολου Έλληνα καταγράφονται η «μαύρη νύχτα» και η θανατηφόρα πείνα της γερμανοϊταλικής κατοχής, τα κόλπα παράνομου πλουτισμού των μαυραγοριτών, οι προδοσίες των δωσίλογων καθώς και η αντίσταση κατά των κατακτητών.

Από τις περιπέτειες του Γερμανού υπαξιωματικού στο Ανατολικό Μέτωπο αναδεικνύονται τα εγκλήματα του χιτλερικού Στρατού κατά των αμάχων και των εβραίων της πρώην ΕΣΣΔ, αλλά και η ζωή εκατοντάδων χιλιάδων στρατιωτών, που αιχμαλωτίστηκαν από τους Άγγλους.

Μετά τον πόλεμο ο Έλληνας αστυνομικός συνέχισε την καριέρα του στην Αστυνομία Πόλεων εξιχνιάζοντας σημαντικές υποθέσεις που απασχόλησαν τις Αρχές και την κοινή γνώμη, ενώ ο Γερμανός πρώην λοχίας σπούδασε Θεολογία.

Οι δρόμοι των δύο κεντρικών ηρώων του μυθιστορήματος συναντώνται στην Αθήνα του 1955, σε ένα αστυνομικό θρίλερ με δολοφονίες, υποθέσεις ιεροσυλίας εικόνων και δόλιων σχεδίων από αμετανόητους ναζί.

«Ο Ανιχνευτής» βασίζεται σε αληθινά ιστορικά γεγονότα και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις 24Γράμματα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος