Ένας «μαραθώνιος ανάγνωσης» των αγαπημένων βιβλίων του Ντέιβιντ Μπάουι

Την πρωτοβουλία για τη λειτουργία μιας διαδικτυακής “λέσχης ανάγνωσης”, με βιβλία που διάβαζε ο διάσημος πατέρας του, ανέλαβε ο γιος του Ντέιβιντ Μπάουι.

Η λίστα με τα 100 αγαπημένα βιβλία του Βρετανού σταρ δημοσιεύτηκε το 2013 στην επίσημη ηλεκτρονική σελίδα του Μπάουι. Ανάμεσα στις προτιμήσεις του βιβλιόφιλου καλλιτέχνη ήταν «Ο Υπέροχος Γκάτσμπι» του Φ. Σκοτ Φιτζέραλντ, η «Έρημη χώρα» του Τόμας Στερνς Έλιοτ και το «White Noise» («Λευκός Θόρυβος») του Ντον Ντελίλο.

Πριν επιβεβαιώσει το σχέδιο του, ο Ντάνκαν Τζόουνς, που έχει σκηνοθετήσει τις ταινίες «Moon» και «Warcraft», έγραψε στο twitter: «Ο μπαμπάς μου ήταν ένα “τέρας” διαβάσματος. Μια από τις αληθινές του αγάπες ήταν τα ταξίδια του Πίτερ Ακρόιντ στην ιστορία της Βρετανίας και των πόλεών της. Αισθάνομαι το χρέος να αφιερώσω έναν λογοτεχνικό μαραθώνιο στον μπαμπά μου. Όταν μου το επιτρέψει ο χρόνος».

Σε επόμενη ανακοίνωσή του προέτρεψε τους αναγνώστες να ξεκινήσουν ένα «ταξίδι» ανάγνωσης ακολουθώντας το «μονοπάτι» φτιαγμένο από τα αγαπημένα βιβλία του Μπάουι. Με την έναρξη της λειτουργίας της “διαδικτυακής λέσχης”, ο γιος Ντάνκαν έγραψε: «Εντάξει ομάδα! Όποιος θέλει να συμμετάσχει μπορεί να διαβάσει το Hawksmoor του Πίτερ Ακρόιντ, ως διασκέδαση πριν μπούμε στα σκληρά πράγματα».

Μέχρι την 1η Φεβρουαρίου, οι αναγνώστες θα πρέπει να έχουν διαβάσει το βιβλίο μυστήριου των 288 σελίδων που κυκλοφόρησε το 1985. Στη συνέχεια θα ενημερωθούν για το ποιο είναι το επόμενο προτεινόμενο βιβλίο από τη λίστα.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ / http://www.davidbowie.com/

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος