«Ένα μήνυμα για σένα» – Παραμύθι για το περιβάλλον του Αρχιμανδρίτη Αποστόλου Καβαλιώτη

Το δικό του μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος, περνάει μέσα από το παραμύθι «Ένα μήνυμα για σένα» του κληρικού της Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως Αρχιμανδρίτη Αποστόλου Καβαλιώτη. Τον πρόλογο έχει γράψει η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος – HELMEPA.

«Ένα μήνυμα για σένα» – Παραμύθι για το περιβάλλον του Αρχιμανδρίτη Αποστόλου ΚαβαλιώτηΌπως αναφέρει: «Η ατμοσφαιρική ρύπανση που προκαλεί την κλιματική αλλαγή, η αποψίλωση των δασών, η ρύπανση των ποταμών, των ακτών και των θαλασσών με πλαστικά και άλλα απορρίμματα και η υπεραλίευση που οδηγεί στην εξαφάνιση των θαλάσσιων ειδών είναι τα μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα της εποχής μας που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.

Θύματα αυτών των αρνητικών πρακτικών και συνηθειών του ανθρώπου είναι και οι συγκάτοικοί μας στη Γη, τα ζώα και τα φυτά, όπως και ο Τάκης, ο βάτραχος – πρωταγωνιστής αυτού του παραμυθιού.

«Ένα μήνυμα για σένα» – Παραμύθι για το περιβάλλον του Αρχιμανδρίτη Αποστόλου ΚαβαλιώτηΜέσα από αυτό το παιδικό βιβλίο, ο Αρχιμανδρίτης Δρ Απόστολος Καβαλιώτης μας προτρέπει «να ακολουθήσουμε την παιδική μας καρδιά», να αναλάβουμε πρωτοβουλία και δράση, όλοι ανεξαιρέτως οι κάτοικοι του πλανήτη μας, «πάνω και κάτω από τη γη, στη θάλασσα και τον αέρα», και μας εμπνέει υπενθυμίζοντάς μας ότι μπορούμε ακόμα να σώσουμε τη Γη μας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος