“Tragedy 2.0: Αρχαίο Δράμα και Ψηφιακή Εποχή” στο ΙΜΚ

Ποια είναι η κοινότητα της ψηφιακής εποχής; Πώς σχετίζεται ο χορός με την τεχνολογική πολυφωνία; Τι κοινό έχει το avatar με τα αρχαία προσωπεία ή η  επαυξημένη πραγματικότητα με τον αντι-ρεαλισμό του αρχαίου δράματος;

Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα τεθούν κατά τη διάρκεια του ερευνητικού και καλλιτεχνικού προγράμματος Tragedy 2.0, την πρώτη διεθνώς συγκροτημένη εξερεύνηση της παράδοξης συνάντησης ανάμεσα στο αρχαίο δράμα και την ψηφιακή εποχή, που διοργανώνεται από τις 2 έως τις 18 Οκτωβρίου 2018 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Το Tragedy 2.0_Athens 2018: Αρχαίο Δράμα & Ψηφιακή Εποχή, περιλαμβάνει την παράσταση Προμηθέια της κολεκτίβας  Medea Electronique και της γαλλικής ομάδας χορού Cie Sébastien  Perrault, την έκθεση Προμηθέας 2.0 που παρουσιάζει το έργο 35 σύγχρονων εικαστικών καλλιτεχνών, το Φόρουμ, καθώς και εργαστήρια και σεμινάρια.

“Tragedy 2.0: Αρχαίο Δράμα και Ψηφιακή Εποχή” στο ΙΜΚ

Το Tragedy 2.0 υποδέχεται επίσης το Ερευνητικό Εργαστήριο Labex Arts  H2H (ArTec) του Πανεπιστημίου Université Paris 8 Vincennes-Saint Dennis, ένα από τα πιο σημαντικά ακαδημαϊκά κέντρα για τις νέες τεχνολογίες στον Γαλλόφωνο κόσμο, το οποίο συμπράττει στη διοργάνωση των σεμιναρίων/εργαστηρίων και στο Φόρουμ.

Ο σημαντικός αυτός επιστημονικός οργανισμός εξερευνά τις νέες συνδέσεις ανάμεσα στις τέχνες, τις επιστήμες και τις τεχνικές, αναπτύσσει ένα πλούσιο ερευνητικό πρόγραμμα, στη διατομή τέχνης και τεχνολογίας, μελετώντας την ανάπτυξη του ψηφιακού τομέα. Συνενώνει 1200 ερευνητές, 400 διδάσκοντες και 6 διδακτορικές σχολές. 

Στο διήμερο επιστημονικό Φόρουμ Αρχαίο Δράμα & Ψηφιακή Εποχή, συμμετέχουν:

– Το Ελληνογαλλικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Τέχνη και Εικονική Πραγματικότητα» του Πανεπιστημίου Paris 8 και της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ).

– Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Έρευνας και Τεκμηρίωσης Παραστάσεων Αρχαίου Ελληνικού Δράματος (ArcNet).

– Το Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών, Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ).

– Η κολεκτίβα φιλοσοφίας Gavagai.

– Ερευνητές και καλλιτέχνες του Labex Arts- H2H.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση θέσεων για τις παραστάσεις: τηλ.: 210 3418550 & 210 3418579

Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος