«το Όνομα και η Μορφή»: γράφει η Ελένη Μουσαμά

ΜΙΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ, ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ
Επιμέλεια: Μαρία Σφυρόερα

Πρόκειται για το τρίτο μου βιβλίο και περιλαμβάνει τριάντα οχτώ ιστορίες μικρής φόρμας που μιλάνε για τη καθημερινή ζωή, σε ύφος ρεαλιστικό. Αυτό που τονίζεται είναι ο απρόβλεπτος παράγων, αυτός που ανατρέπει τα σχέδια του καθενός, που αναποδογυρίζει τη βάρκα.

Για να κατορθώσουν οι ήρωες να ξαναβγούν στον αφρό, να πλεύσουν ή έστω, να επιπλεύσουν, είναι σημαντικό να ονοματίσουν τα πράγματα, να καθορίσουν το σχήμα και τη μορφή τους, κι έτσι διάλεξα αυτόν τον τίτλο.«το Όνομα και η Μορφή»: γράφει η Ελένη Μουσαμά

Το μαύρο χιούμορ, η αστυνομική πλοκή, το μεταφυσικό στοιχείο, ακόμα και κάποιες δόσεις μαγείας, είναι τα όπλα των ηρώων μου.

Τα έργα της έκδοσης είναι της Αντιγόνης Καββαθά, από τη σειρά «Ιερά δέντρα», κι εδώ, όπως τα δέντρα ορθώνουν τον κορμό τους, απλώνουν τα κλαριά τους, φτιάχνοντας άναρχα, μα συμμετρικά σχήματα, έτσι και οι ήρωες, ξεδιπλώνονται στη ροή της αφήγησης και άναρχα ή γραμμικά, διεκδικούν τη θέση τους.

Χρησιμοποιώ τη μικρή φόρμα σαν πρόκληση. Πρόκληση να πω πολλά σε λίγο χρόνο και χώρο, παρόλο που όλος ο χρόνος χωράει σε μια τελεία και όλος ο χώρος στη φαντασία του αναγνώστη.

Ελένη Μουσαμά

Η Ελένη Μουσαμά γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1960. Σπούδασε στο Παρίσι, ψυχολογία και τουριστικά. Εργάστηκε στον τουρισμό για χρόνια, αλλά την τράβηξε η αγάπη της για τη λογοτεχνία.
Παρακολούθησε σεμινάρια μετάφρασης στο ΕΚΕΜΕΛ και συγγραφής στο ΕΚΕΒΙ, (Ανδρέας Μήτσου, Ελένη Σβορώνου), όπως επίσης και στη Book Press (Έλενα Μαρούτσου).
Το 2009 εξέδωσε το εικονογραφημένο παιδικό βιβλίο Η Γαλάζια Μαργαρίτα (Eκδόσεις Gema). Το 2012 κυκλοφόρησε τη συλλογή διηγημάτων μικρής φόρμας Το κοινό μυστικό (Eκδόσεις Φαρφουλάς). Το βιβλίο με τίτλο το Όνομα και η Μορφή κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Φίλντισι (σελ.: 98, τιμή: €11,66).«το Όνομα και η Μορφή»: γράφει η Ελένη Μουσαμά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος