Το επιστημονικό περιοδικό Signum του ΕΜΠ επιστρέφει – Παρουσίαση της σύγχρονης εκδοχής του

Array

Η επιστημονική επιθεώρηση του ΕΜΠ, “Signum“, την οποία εξέδιδε στην πρώτη περίοδό της, από το 1974 έως και το 1983 ο αείμνηστος Δημήτρης Νιάνιας (1921-2015), από τους ιδρυτές του Τομέα Ανθρωπιστικών, Κοινωνικών Επιστημών και Δικαίου του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, επανεκδίδεται.

Το Signum, ως Τριμηνιαίο Δελτίο Φιλοσοφίας, Λογικής και Κοινωνιολογίας, εκδόθηκε για πρώτη φορά το Σεπτέμβριο του 1974 από την έδρα της Φιλοσοφίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Το επιστημονικό περιοδικό Signum του ΕΜΠ επιστρέφει – Παρουσίαση της σύγχρονης εκδοχής του

Μετά από 22 τεύχη, ο πρώτος εκδοτικός του κύκλος έκλεισε τον Μάρτιο του 1983. Μερικά χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα τον Ιούνιο του 1991 υπήρξε μία επανέκδοση ως Signum Novum. Ο δεύτερος εκδοτικός του κύκλος, ως Εξαμηνιαία Επιθεώρηση για τις Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες, ξεκίνησε το 2011.

Η επίσημη παρουσίαση των νέων τευχών 4-5 και 6-7, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου στις 19:00, στο βιβλιοπωλείο της Ελληνοεκδοτικής (Ιπποκράτους 10-12).

Το Signum αποτελεί μια Ετήσια Επιστημονική Επιθεώρηση για τις Ανθρωπιστικές, Κοινωνικές, Περιβαλλοντικές και Πολιτιστικές Επιστήμες. Καλύπτει ευρύτατο φάσμα ενδιαφερόντων και αντικειμένων, εφόσον προσανατολίζεται στην παρουσίαση κριτικών μελετών, εμπειρικών ερευνών και θεωρητικών αναλύσεων για την κοινωνία, την επιστήμη, την τέχνη, την πολιτική, το περιβάλλον και την εκπαίδευση.

Στην παρουσίαση θα συμβάλουν, παίρνοντας τον λόγο, οι: Φωτεινή Βάκη, Καθηγήτρια Ιστορίας της Φιλοσοφίας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Κώστας Κουκουζέλης, Καθηγητής Πολιτικής Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, και Βασιλική Τσακίρη, Διδάσκουσα Φιλοσοφίας στο ΕΑΠ.

Το επιστημονικό περιοδικό Signum του ΕΜΠ επιστρέφει – Παρουσίαση της σύγχρονης εκδοχής του

Συντονιστής θα αναλάβει ο κ. Δημήτρης Καρακούλας, Φιλόλογος, Υπ.Δρ ΑΚΕΔ & και Συντονιστής έκδοσης του Signum.

Τα προηγούμενα τεύχη του Signum είναι διαθέσιμα εδώ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος