«Unlocked»: Μουσικό φεστιβάλ με αποστάσεις για την προστασία από τον κορονοϊό

Το πρώτο «κοινωνικά απομακρυσμένο Μουσικό Φεστιβάλ» είναι υπό σχεδιασμό. Ο λόγος για το “Unlocked” που αναμένεται να διεξαχθεί τον Αύγουστο στη Βόρεια Ιρλανδία. Με την τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας, αλλά και πρόσθετων μέτρων για την προστασία από τον κορονοϊό, οι διοργανωτές (πρόκειται για την ομάδα του Stendhal Festival) επιχειρούν να αποδείξουν ότι, η ματαίωση των συναυλιακών γεγονότων δεν είναι η μοναδική λύση για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου του Covid-19 παγκοσμίως.

Μπορεί το φεστιβάλ να μην έχει λάβει ακόμα την έγκριση της κυβέρνησης, ωστόσο οι υπεύθυνοι για την υλοποίηση του προτείνουν να πραγματοποιηθεί –με την προϋπόθεση της αυστηρής  τήρησης των μέτρων υγιεινής και κοινωνικών αποστάσεων-  στο Ballymutty Cottage Farm, από τις 21 έως τις 22 Αυγούστου και από τις 28 έως τις 29 Αυγούστου.  Στον χώρο του φεστιβάλ θα μπορούν να παραβρεθούν από 500 έως 1.000 άτομα, ηλικίας άνω των 21 ετών.

Όσοι θέλουν να απολαύσουν το φεστιβάλ θα μπορούν να επιλέξουν εισιτήρια για διαμονή στο κάμπινγκ ή έξω από αυτό. Στον ιστότοπο της διοργάνωσης παρουσιάζεται  μια περιοχή κάμπινγκ, στην οποία αυστηρά δύο άτομα, από το ίδιο κοινωνικά προστατευμένο περιβάλλον, μπορούν να μοιραστούν μια σκηνή.

Παρότι το μουσικό γεγονός είναι ακόμη υπό έγκριση και σχεδιασμό, τα εισιτήρια για το “Unlocked” διατίθενται -από τις 4 Ιουλίου- στην επίσημη ιστοσελίδα του Φεστιβάλ.

Ο έλεγχος της θερμοκρασίας όσων εισέρχονται στον χώρο και η τήρηση των αποστάσεων (και εντός κάμπινγκ) είναι ανάμεσα στα πρόσθετα μέτρα που πρόκειται να τεθούν σε εφαρμογή, για την προστασία των μουσικόφιλων από τον κορονοϊό.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: www.stendhalfestival.com

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος