Το 20ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδος «ταξιδεύει» στη Θεσσαλονίκη

Έπεσε εχθές (Τετάρτη 10/4) η αυλαία για το 20ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδος στην Αθήνα, με την απονομή των βραβείων του θεσμού σε διακεκριμένες δημιουργίες της 7ης τέχνης.

Η ταινία «Μητρικό ένστικτο / Duelles» του Βέλγου σκηνοθέτη Ολιβιέ Μασέ – Ντεπάς τιμήθηκε με το βραβείο της Κριτικής Επιτροπής, ενώ το Βραβείο Κοινού απέσπασε η ταινία «Κολύμπα ή αλλιώς Βυθίσου / Le grand bain» του Ζιλ Λελούς.

Το παρών στην τελετή  λήξης του Φεστιβάλ -που πραγματοποιήθηκε στον κινηματογράφο «Δαναό»- έδωσαν, μεταξύ άλλων, πρεσβευτές ξένων χωρών.

Μετά την απονομή των βραβείων ακολούθησε η προβολή σε αβάν πρεμιέρ της ταινίας «Το μυστήριο του κυρίου Πικ» (Le mystère Henri Pick) παρουσία του σκηνοθέτη Ρεμί Μπεζανσόν και του συγγραφέα και σεναριογράφου της ομώνυμης ταινίας, Νταβίντ Φενκινός (David Foenkinos). Η ταινία αναμένεται να προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες στις 9 Μαΐου.

Από τις 11 ως τις 17 Απριλίου, το 20ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδος, μεταφέρεται στη Θεσσαλονίκη. Σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα προβληθούν 14 ταινίες στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης.

Οι σκηνοθέτες Sandrine Dumas και Βασίλης Δογάνης θα παρουσιάσουν τις ταινίες τους και στη Θεσσαλονίκη.

Ένα «ειδικό βραβείο» θα δοθεί από μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου του Γαλλικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, σε μια από τις 5 κινηματογραφικές γαλλόφωνες δημιουργίες («Πάντα λέμε ψέματα σε αυτούς που αγαπάμε», «Το μυστήριο του κυρίου Πικ», «Φιλότεχνος κλέφτης», «Κολύμπα ή αλλιώς βυθίσου» και «Amanda») που θα παρακολουθήσουν οι νεαροί φίλοι του κινηματογράφου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική Είδηση: Αρχίζει το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου στην Αθήνα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ