Τα ερωτικά του Καζαντζίδη – Νέα έκδοση από τις Μωβ Εκδόσεις

Kυκλοφόρησε «το νέο παιδί» των Μωβ Εκδόσεων το οποίο εξετάζει τον λόγο των ερωτικών τραγουδιών του δημοφιλέστερου Έλληνα ερμηνευτή και αναλύει σε βάθος μία ποιητική θεματολογία και έναν κόσμο ιδεών, αισθημάτων, κανόνων και πρακτικών που διαπερνούν συνολικότερα το λαϊκό τραγούδι και τον λαϊκό πολιτισμό της εποχής.

Τίτλος του βιβλίου είναι «Τα ερωτικά του Καζαντζίδη. Έρωτας και φύλο στο λαϊκό τραγούδι» και συγγραφέας είναι ο Λεωνίδας Οικονόμου.

Όπως αναφέρουν οι Μωβ Εκδόσεις: «Τα ποιητικά μοτίβα αναλύονται με βάση έναν οδηγό στην ιστορία των νεωτερικών ιδιωμάτων της ρομαντικής αγάπης που προσφέρει μία καινοτόμα προοπτική για την ερμηνεία ποικίλων κειμένων του λαϊκού αλλά και του λόγιου πολιτισμού.

Τα τραγούδια αποτυπώνουν σημαντικές όψεις της κοινωνικής εμπειρίας της εποχής, όπως την κρίση των έμφυλων προτύπων και τα αντιφατικά ανδρικά συναισθήματα απέναντι στις μοντέρνες γυναίκες, την αναβάθμιση των ρομαντικών συγκινήσεων και της σεξουαλικότητας, τα έμφυλα βιώματα, αξίες, απολαύσεις και ανησυχίες των «σοβαρών» σχέσεων και του ρομαντικού γάμου, και τη δύσκολη συνύπαρξη ανάμεσα στο πάθος, τη δέσμευση και την μονιμότητα.

Τα ερωτικά του Καζαντζίδη – Νέα έκδοση από τις Μωβ Εκδόσεις

Ο Λεωνίδας Οικονόμου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Είναι καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Οι δημοσιεύσεις του περιλαμβάνουν εργασίες πάνω στην αστική ανθρωπολογία, την ιστορία του αθηναϊκού χώρου και την ελληνική λαϊκή μουσική όπως, επίσης, και τα βιβλία: Η κοινωνική παραγωγή του αστικού χώρου. Η περίπτωση της Βούλας (Πρώτη έκδοση Αθήνα: Ελληνικά Γράμματα, 2008), Στέλιος Καζαντζίδης. Τραύμα και συμβολική θεραπεία στο λαϊκό τραγούδι (Αθήνα: Πατάκης, 2015), Πόλεις δίκτυα τοπικότητες. Ανθρωπολογικές προσεγγίσεις του αστισμού (Αθήνα: ΕΑΠ, 2021) και Ανύπαρκτα Ραντεβού (Αθήνα: Μωβ Εκδόσεις, 2023)».

Info
Σχήμα: 14×21 Σελίδες: 304 Εξώφυλλο: Μαλακό Βάρος: 455 gr.
Έκδοση: Ιούνιος 2023 Τιμή: 19,95 € ISBN: 978-618-85455-7-1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος