Συνεχείς επισκέψεις σχολείων στο Κέντρο Μικρασιατικού Πολιτισμού

Array

Το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. του δήμου Ν. Ιωνίας, συνεχίζει να υποδέχεται μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, αλλά και συλλόγους, φορείς από όλη την Αττική και όχι μόνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πάνω από 650 μαθητές επισκέφθηκαν το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. τον Οκτώβριο & Νοέμβριο 2022.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Πριν από την ξενάγηση στα μουσεία, οι επισκέπτες-μαθητές ενημερώνονται – για τα ιστορικά γεγονότα της περιόδου 1919-1922, που οδήγησαν τον Μικρασιατικό Ελληνισμό στην Καταστροφή και τον ξεριζωμό τους από τις πατρογονικές τους εστίες και για την εγκατάσταση των πρώτων προσφύγων στη Ν. Ιωνία και τα δύσκολα χρόνια της αποκατάστασής τους.
Έτσι υποδεχθήκαμε:
– Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022, 25 μαθητές της Γ1΄ τάξης του 3ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας, που συνοδευόταν από τις καθηγήτριές τους: Σοφία Αραπίδου και Δέσποινα Κολοβού.

– Την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022, 45 μέλη και φίλους του Μικρασιατικού Συλλόγου Π.Ε. Κοζάνης, με επικεφαλής την Πρόεδρό τους Φωτεινή Καμίτα.

– Την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022, 40 μαθητές της Β΄ τάξης του 3ου Πρότυπου Λυκείου Ιλίου, που συνοδεύονταν από τις καθηγήτριές τους: Μαρία Μουντουφάρη, Παναγιώτα Κατσούρα, Τριανταφυλλιά Μαντζώρου και Ζωή Παναγιώτου.

– Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022, 80 μαθητές της Α΄ τάξης του 6ου Λυκείου Ν. Ιωνίας, που συνοδεύονταν από τις/τους καθηγήτριες/ες τους: Αναστασία Κλάρα, Μυρσίνη Ζαρούλη, Βίκυ Σύψα και Νίκο Σωτηρόπουλο.

– Την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022, 25 μαθητές της Β΄ τάξης του 19ου Γ.Ε.Λ. Αθηνών, που συνοδεύονταν από τους καθηγητές/τριες τους: Χρήστο Κιτσόπουλο και Ελευθερία Σκαρβελάκη.

– Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022, 35 μαθητές της Γ΄ τάξης του 4ου Γυμνασίου Κερατσινίου, που συνοδεύονταν από τις καθηγήτριες: Μαρία Τολυμένου, Βασιλική Γεωργίου και Άννα Αβδελά.

Όποια σχολεία ή σύλλογοι επιθυμούν να ξεναγηθούν στους χώρους των Μουσείων μας, να τηλεφωνούν 9-1 το πρωί καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) στο τηλ. 210 27 95 012 ή να επισκέπτονται την Ιστοσελίδα μας συμπληρώνοντας την ανάλογη αίτηση/φόρμα».

Σχετική είδηση: Το ertnews.gr στο Κέντρο Μικρασιατικού Πολιτισμού (φωτορεπορτάζ)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος