“Στης Μεταπολίτευσης τα χρόνια”: Βιβλίο με ντοκουμέντα

Mόλις κυκλοφόρησε το βιβλίο του δημοσιογράφου Μωυσή Λίτση, με τίτλο “Στης Μεταπολίτευσης τα χρόνια”, ενώ σε λίγες ημέρες θα γίνει και η επίσημη παρουσίασή του.

Όπως αναφέρει ο συγγραφέας: “Πρόκειται για ένα ρεπορτάζ, μια ιστορική περιήγηση στα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης μέσα από προσωπικό αρχείο με προκηρύξεις, φυλλάδια κλπ, που μάζευα ως νεαρός έφηβος το διάστημα 1976-1979. Η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στις 02/12/2019 στην ΕΣΗΕΑ ώρα 19.00-22.00”.

“Στης Μεταπολίτευσης τα χρόνια”: Βιβλίο με ντοκουμένταAπό την πλευρά τους οι εκδόσεις ΤΟΠΟΣ, επισημαίνουν: “Ένα ρεπορτάζ, μια ιστορική περιήγηση σε μία από τις πολυτιμότερες πηγές που αντικατοπτρίζουν το κλίμα της έντονης πολιτικοποίησης-κομματικοποίησης και του ριζοσπαστισμού των πρώτων χρόνων της Μεταπολίτευσης: τις προκηρύξεις, τις μπροσούρες και τα φυλλάδια, τα οποία κυκλοφορούσαν άφθονα σε γειτονιές, διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις και πορείες.

Ο αναγνώστης θα μεταφερθεί σε χρόνια επαναστατικού ενθουσιασμού, αλλά και φανατισμού και αντιπαραθέσεων για το ποιος είναι ο σωστός δρόμος για να φτάσεις στον… παράδεισο της κοινωνικής χειραφέτησης.

Η πληθώρα σχετικού υλικού, από το προσωπικό αρχείο του συγγραφέα, καλύπτει τα πιο σημαντικά γεγονότα της εποχής: επετείους του Πολυτεχνείου, εορτασμούς της Πρωτομαγιάς, κινητοποιήσεις της νεολαίας και των εργαζομένων, βουλευτικές και δημοτικές εκλογές και άλλα”.

Info
Εκδόσεις ΤΟΠΟΣ
Στης Μεταπολίτευσης τα χρόνια
Λίτσης Μωυσής
Σελ.: 384
Σχήμα: 17 x 24
ISBN: 978-960-499-305-5
Τιμή: 16,60 €
Τιμή online: 15,09 €

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος