Σφυρίζει ο «Μουτζούρης» και τον Δεκαπενταύγουστο – Σφύζει από ζωή και φέτος το Πήλιο (video)

Array

Στο μαγευτικό Πήλιο, το ενδιαφέρον των επισκεπτών συγκεντρώνει και φέτος ο «Μουτζούρης», το χειροποίητο ξύλινο τρένο του Πηλίου που σχεδιάστηκε το 1893, και κάνει καλοκαιρινά δρομολόγια, σε μία μαγευτική διαδρομή μέσα στη φύση. Πλήθος επισκεπτών συρρέουν για να φωτογραφηθούν με το μυθικό τρενάκι του Πηλίου και να απολαύσουν την παραμυθένια αυτή διαδρομή.

Επιμέλεια: Χριστίνα Παναγιώτα Βελαλή

Η διαδρομή με τον «Μουτζούρη» πραγματοποιείται κάθε Σαββατοκύριακο. Με εξαίρεση την Δευτέρα (15/08) που θα λειτουργήσει με αφορμή την εορτή της Παναγίας. Γι’ αυτό όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν μαζί του θα πρέπει να κλείσουν πολύ γρήγορα το εισιτήριο τους καθώς λόγω της ζήτησης και του αυξημένου ενδιαφέροντος, οι θέσεις είναι ήδη πολύ περιορισμένες.

Πρόκειται για μία ιστορική διαδρομή, με διάρκεια ζωής πάνω από 110 χρόνων,  μέσα στο πράσινο και τις τοξωτές γέφυρες που κατασκεύασε ο Εβαρίστο Ντε Κίρικο, ο πατέρας του γνωστού ζωγράφου Τζόρτζιο ντε Κίρικο, ο οποίος γεννήθηκε στον Βόλο, ενώ πρόκειται και για μία από τις στενότερες σιδηροδρομικές γραμμές παγκοσμίως, πλάτους μόλις 60 εκατοστών.

Ωστόσο, εκτός από τις Μηλιές, σφύζουν από ζωή και τα υπόλοιπα χωριά του Πηλίου τόσο στα παράλια όσο και στα ορεινά του, με πληρότητες που αγγίζουν το 100%, αφού είναι γνωστό πως το Πήλιο αποτελεί τον ιδανικότερο προορισμό για όλες τις εποχές του χρόνου, καθώς συνδυάζει και βουνό και θάλασσα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος