«Ρωξάνη»: γράφει ο Κωνσταντίνος Μοσχάτος

ΕΝΑΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ, ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ
Επιμέλεια: Μαρία Σφυρόερα

Θάνατος στην καστροπολιτεία
Αυτοκτονία ή έγκλημα;

Η χρονική στιγμή μηδέν που εννιά στις δέκα φορές ξεκινάει μια ιστορία μυστηρίου είναι ένα συνταρακτικό και σκοτεινό γεγονός. Αυτό συνήθως είναι ένα έγκλημα, μια εξαφάνιση, ή ένας ανεξήγητος θάνατος.

Μετά ακολουθούν αναφορές στο παρελθόν, τι έχει συμβεί δηλαδή ως τη χρονική στιγμή μηδέν που συνέβη αυτό το γεγονός, και φυσικά στο μέλλον, αφού ο ήρωας ξεκινάει μια έρευνα για να δώσει απαντήσεις και τη λύση στο μυστήριο.

Για μένα η χρονική στιγμή μηδέν ήταν όταν ανέβηκα για πρώτη φορά στην Άνω Πόλη του κάστρου της Μονεμβασιάς, όπου άρχισαν να μου δημιουργούνται εικόνες από τον ανεξήγητο θάνατο της “Ρωξάνης” κι έτσι προήλθε η σύλληψη της ιδέας. Στο τέλος του ταξιδιού μου, είχα ήδη πλάσει στη φαντασία μου ολόκληρη την ιστορία κι έφυγα σίγουρος πως κάποια στιγμή στο μέλλον, όταν νιώσω απόλυτα έτοιμος, θα την γράψω.

«Ρωξάνη»: γράφει ο Κωνσταντίνος ΜοσχάτοςΑυτό έγινε λίγους μήνες μετά, όταν ξεκίνησα να γράφω την “Ρωξάνη“. Οι ήρωες που δημιούργησα, με κεντρικό έναν συγγραφέα αστυνομικής λογοτεχνίας, άνθρωποι όλων των ηλικιών, άλλοι μόνιμοι κάτοικοι του κάστρου κι άλλοι ταξιδιώτες, γνωρίζονται φαινομενικά τυχαία και μπλέκονται μεταξύ τους με αφορμή τον θάνατο της Ρωξάνης. Έναν θάνατο για τον οποίο πρέπει να δοθούν απαντήσεις, την ίδια ώρα που, μέσα από το μυστήριο, όλοι οι εμπλεκόμενοι βιώνουν τα προσωπικά τους πάθη.

Πρόκειται για μια σύγχρονη νουάρ ιστορία που είναι προϊόν μυθοπλασίας, με έναν συμψηφισμό ανεξάρτητων γεγονότων γύρω από το κεντρικό που είναι η παράξενη αυτοκτονία του νεαρού κοριτσιού, σε ένα αρκετά ιδιαίτερο μέρος από κάθε άποψη. Όλοι οι ήρωες είναι καθημερινοί άνθρωποι, που φτάνουν ή μπορούν στα φτάσουν στα άκρα, να τιμωρήσουν ή να τιμωρηθούν.

Η αστυνομική έρευνα διεξάγεται από δυο μεριές, του κεντρικού ήρωα-συγγραφέα και ενός υπαστυνόμου από το Αστυνομικό τμήμα Μολάων, ενώ η αποκάλυψη της αλήθειας μπορεί να έρθει με διαφορετικούς τρόπους, για έναν θάνατο που μπορεί να είναι αυτοκτονία, αλλά μπορεί και να μην είναι.

Μέσα από το ξεδίπλωμα του μυστήριου, μου δόθηκε η δυνατότητα να αγγίξω κάποια κοινωνικά θέματα, όπως αυτό της αυτοκτονίας που κυριαρχεί έντονα στις μέρες μας. Καθ’ όλη τη διάρκεια της έρευνας, συμβαίνουν ακραία πράγματα, μαθαίνονται παλιά γεγονότα και φυσικά προκύπτουν νέα, γύρω από την κυρίως πλοκή. Γεγονότα που καθορίζουν την κορύφωση της ιστορίας, τη λύση του μυστηρίου και την κατάληξη της ζωής του καθενός από τους ήρωες. Συνολικά, εκείνο το Πάσχα του 2017 στη Μονεμβασιά ήταν, ή θα μπορούσε να είναι, διαφορετικό από τα άλλα.

Κωνσταντίνος Μοσχάτος

«Ρωξάνη»: γράφει ο Κωνσταντίνος ΜοσχάτοςΤο αστυνομικό θρίλερ του Κωνσταντίνου Μοσχάτου Ρωξάνη κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος (σελ.: 296, τιμή: €14,40).

Απόσπασμα από το βιβλίο:

Ξάπλωσε ανάσκελα, βάζοντας τις παλάµες πίσω από το κεφάλι. ∆εν άναψε καν το πορτατίφ. Για µια στιγµή σκέφτηκε το κορίτσι. Την απελπισία που οδηγεί στην αυτοκτονία. Την ψυχοσύνθεση του ανθρώπου που δίνει τέλος στην ίδια του τη ζωή. Τις τελευταίες στιγµές πριν από ένα µη αναστρέψιµο αποτέλεσµα. Ένα σκοτεινό δωµάτιο σαν το δικό του, µε τον τοίχο να εµποδίζει τη διαφυγή.

Έπιασε το µπλοκάκι του και πρόσεξε το ερωτηµατικό δίπλα στη λέξη αυτοκτονία.
Ξαφνικά τινάχτηκε κι έφερε το λάπτοπ στα πόδια. Άνοιξε τη µηχανή αναζήτησης και πληκτρολόγησε. Ρωξάνη Λάσκαρη.

«Ρωξάνη»: γράφει ο Κωνσταντίνος ΜοσχάτοςΟ Κωνσταντίνος Μοσχάτος γεννήθηκε το 1988, μεγάλωσε στον Πειραιά και αποφοίτησε από το λύκειο της Ιωνιδείου Σχολής. Είναι απόφοιτος του τμήματος Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κι έχει εργαστεί για χρόνια ως αθλητικός δημοσιογράφος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος