«Πρώτοι Αστικοί Προσφυγικοί Συνοικισμοί» – Επετειακή σειρά γραμματοσήμων

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή τα ΕΛΤΑ αποδέχτηκαν την πρόταση των τεσσάρων πρώτων αστικών προσφυγικών συνοικισμών της χώρας: Βύρωνα, Καισαριανής, Κοκκινιάς και Νέας Ιωνίας και θα κυκλοφορήσουν  επετειακή σειρά γραμματοσήμων.

Σε κοινή τους ανακοίνωση, οι Δήμαρχοι, Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης, Καισαριανής, Χρήστος Βοσκόπουλος, Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης και Νέας Ιωνίας, Δέσποινα Θωμαΐδου, αναφέρουν: «Με χαρά ανακοινώνουμε ότι τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, κάνοντας δεκτή σχετική μας πρόταση με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή, αποφάσισαν να εκδώσουν επετειακή σειρά γραμματοσήμων με θέμα τη δημιουργία των τεσσάρων πρώτων αστικών προσφυγικών συνοικισμών της χώρας: Βύρωνα, Καισαριανής, Κοκκινιάς και Νέας Ιωνίας. Ως πρώτη ημέρα έκδοσης της σειράς ορίστηκε η 14η Σεπτεμβρίου 2022.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Λουκά Χριστοδούλου, Πρόεδρο ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Δήμου Ν. Ιωνίας και της Ένωσης Σπάρτης Μ. Ασίας και τον ιστορικό Μενέλαο Χαραλαμπίδη για την ανάληψη της πρωτοβουλίας και για την επιμέλεια του θέματος των γραμματοσήμων.

Η συγκεκριμένη έκδοση γραμματοσήμων των ΕΛΤΑ αποτελεί μικρό φόρο τιμής και μνήμης σ’ ένα από τα κορυφαία γεγονότα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Μέσα από τα τέσσερα αυτά γραμματόσημα ένα σημαντικό κομμάτι της προσφυγικής ταυτότητας, όπως οι προσφυγικοί συνοικισμοί, θα ταξιδεύσει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος