Πρόσκληση στην παρουσίαση βιβλίου «Πολιτισμός και Εξωστρέφεια» του δικού μας Κώστα Λασκαράτου

Ο Κώστας Λασκαράτος μας καλεί στην παρουσίαση του πρώτου του βιβλίου, με τίτλο «Πολιτισμός και Εξωστρέφεια», την Πέμπτη 14 Απριλίου και ώρα 18:00, στην Βορέειο Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου.

Ο κ. Λασκαράτος, δημοσιογράφος και παρουσιαστής της ΕΡΤ1, παρουσιάζει στο βιβλίο του την εμπειρία τριών πρωθυπουργών, ενός Προέδρου της Δημοκρατίας και μιας φωτεινής προσωπικότητας που σημάδεψε την Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, η σχέση πολιτισμού και εξωτερικής πολιτικής, αποκαλύπτεται μέσα από έξι παραδείγματα ελληνικών μουσείων. Ένα «εγχειρίδιο» λοιπόν για τους ανθρώπους που αγαπούν τον πολιτισμό και τη δύναμή του.

Ο Μίκης Θεοδωράκης, λίγο πριν φύγει από τη ζωή, είχε καταθέσει την άποψη του στον συγγραφέα και για πρώτη φορά, αυτή, δημοσιεύεται μέσα στις σελίδες του βιβλίου. Η έρευνα, η οποία αποτελεί στην ουσία μεταγραφή της διδακτορικής διατριβής του συγγραφέα, διανθίζεται από μια σειρά συνεντεύξεων και άρθρων προσωπικοτήτων οι οποίες, εκ της θέσεώς τους, διαδραμάτισαν ρόλο στο πεδίο της πολιτιστικής εξωτερικής πολιτικής όπως ο τέως ΠτΔ, Προκόπιος Παυλόπουλος και οι πρώην πρωθυπουργοί Γιώργος Παπανδρέου, Αντώνης Σαμαράς και Αλέξης Τσίπρας.

Η εν λόγω εκδήλωση θα ξεκινήσει με χαιρετισμούς από τους Θεόδωρο Αμπατζόγλου, δήμαρχο Αμαρουσίου και Ιωάννη Ιωαννίδη, Αντιδήμαρχο Νέα Γενιάς και Εθελοντισμού. Θα συνεχίσει με ομιλίες από τους Γιώργο Κουμουτσάκο, Βουλευτή Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών – πρώην Υπουργό ΝΔ, Κώστα Ζαχαριάδη, Βουλευτή Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών – τομεάρχη Εσωτερικών ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Καρακλιούμη, Πολιτική Αναλύτρια RASS και Γεώργιο Γκαντζιά, Καθηγητή Πολιτιστικής Πολιτικής και Διοίκησης – Διευθυντή Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων» ΕΑΠ. Συντονιστής της παρουσίασης θα είναι ο Χρήστος Βούζας, Διευθυντής του site aftodioikisi.gt και τέλος, την αποφώνηση θα την κάνει ο Ιωάννης Νικολαράκος, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού.

«Πολιτισμός και Εξωστρέφεια: Ο Ρόλος των Μουσείων και Άλλων Πολιτισμικών Φορέων στην Πολιτιστική Διπλωματία και τη Διεθνή Αλληλοκατανόηση», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ι. Σιδέρης. Προλογίζει η Πρύτανης του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, K. E. Fleming. Επιμύθιο: Άγγελος Χανιώτης, Καθηγητής Πρίνστον.
Πρόσκληση στην παρουσίαση βιβλίου «Πολιτισμός και Εξωστρέφεια» του δικού μας Κώστα Λασκαράτου

Σχετικό άρθρο: «Πολιτισμός και Εξωστρέφεια»: Το πρώτο βιβλίο του Κώστα Λασκαράτου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος