Παγκόσμιο Συμπόσιο Πολιτιστικής Κληρονομιάς για Νέους

Πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία η Επίσημη Τελετή Έναρξης του «Ετήσιου Παγκόσμιου Συμποσίου Νέων για την Πολιτιστική Κληρονομιά» σήμερα 20 Απριλίου 2018, όπου φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία.
 Την Τελετή Έναρξης χαιρέτισε ο κ. Βασίλης Παπαλυμπέρης, διοργανωτής του
Συμποσίου και μέλος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ανοιχτής Καινοτομίας, Επιστήμης και Πολιτισμού, ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Ευθύμιος Κοτζάς, η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, κα Αικατερίνη Τζιτζικώστα, ο Πρόεδρος της «Παγκόσμιας Ολυμπιακής Ακαδημίας», κ. Ισίδωρος Κούβελος, o Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σχολικού Αθλητισμού, κ. Στέλιος Δασκαλάκης, ο Desk Officer του Περιφερειακού Κέντρου Πληροφόρησης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, κ. Δημήτριος Φατούρος, καθώς και η Εθνική Συντονίστρια του Δικτύου Συνεργαζομένων Σχολείων της UNESCO (ASPnet), κα Βέρα Δηλάρη.

 Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες μαθητές από διαφορετικές χώρες του κόσμου, χωρίστηκαν σε ομάδες και συμμετείχαν σε ένα ειδικά διαμορφωμένο Workshop, όπου παρουσίασαν στοιχεία του Πολιτισμού τους, καθώς και τα σημαντικότερα Μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς της χώρας τους, ενώ συζήτησαν τους τρόπους με τους οποίους η Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά δύναται να διαφυλαχθεί ώστε να παραδοθεί ακέραια στις επόμενες γενιές.

Η πρώτη  ημέρα του «Παγκόσμιου Συμποσίου Νέων για την Πολιτιστική Κληρονομιά» ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη των μαθητών στο ιστορικό Αρχείο «ΑΘΗΝΑ 2004» που στεγάζεται στην Παγκόσμια Ολυμπιακή Ακαδημία και περιλαμβάνει αρχειακό υλικό από τους Ολυμπιακούς Αγώνες που διοργανώθηκαν στην Ελλάδα το 2004.
Η Τελετή έναρξης ολοκληρώθηκε με την κατάθεση στεφάνων στη στήλη αφιερωμένη στον Pierre de Coubertin, ο οποίος αναβίωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην σύγχρονη εποχή.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ