«Όψεις Εργασιακής Ενσωμάτωσης των Προσφύγων» από τις εκδόσεις Τόπος

«Το βιβλίο Όψεις Εργασιακής Ενσωµάτωσης των Προσφύγων διασταυρώνεται µε τον αποτρεπτικό χαρακτήρα της µεταναστευτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και µε τη διαδικασία αποδιάρθρωσης της εγχώριας κοινωνικής πολιτικής κατά την τελευταία δεκαπενταετία», αναφέρουν οι εκδόσεις Τόπος.

Συνεχίζοντας, επισημαίνουν πως: Το πλαίσιο υποδοχής των προσφύγων και η απουσία στοχευµένων πολιτικών απασχόλησης λειτουργούν, εµµέσως, προπαρασκευαστικά για τη διοχέτευσή τους στις πιο επικίνδυνες, κακοπληρωµένες και απαιτητικές θέσεις εργασίας σε τοµείς όπου η ελληνική οικονοµία έχει ανάγκη από φθηνό εργατικό δυναµικό (τουρισµός, εστίαση, αγροτικός χώρος).

Οι έννοιες της ατοµικής ευθύνης, της ευελιξίας και της απασχολησιµότητας δεσπόζουν στο λεξιλόγιο των
πολιτικών απασχόλησης ενδυναµώνοντας µια δυσοίωνη εργασιακή και, κατ’ επέκταση, κοινωνική προοπτική.

Ο Χρήστος Μπάγκαβος είναι καθηγητής ∆ηµογραφίας στο Πάντειο Πανεπιστήµιο. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στις κοινωνικο-οικονοµικές πτυχές και τα ζητήµατα πολιτικής που άπτονται των δηµογραφικών αλλαγών, στη µετανάστευση, στη γονιµότητα και τα δηµογραφικά της οικογένειας, στη δηµογραφική γήρανση, καθώς και στα ζητήµατα θνησιµότητας και κατάστασης υγείας. Μεταξύ των προηγούµενων βιβλίων του είναι και τα Πληθυσµός, αγορά εργασίας και συντάξεις στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (2003, Gutenberg), Μετανάστευση και ένταξη των µεταναστών στην ελληνική κοινωνία (επιµ. µε ∆. Παπαδοπούλου, 2006, Gutenberg) και Περί δηµογραφίας και πληθυσµιακών εξελίξεων (µε Α. Τραγάκη & ∆. Ντούνα, 2015, e-book, 4670 Kallipos).

Ο Νίκος Κουραχάνης είναι επίκουρος καθηγητής µε γνωστικό αντικείµενο την Κοινωνική Πολιτική και Στέγαση στο Πάντειο Πανεπιστήµιο. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην έννοια της κοινωνικής ιδιότητας του πολίτη και σε πολιτικές κοινωνικής ενσωµάτωσης ευάλωτων οµάδων, όπως οι άστεγοι, οι µετανάστες και οι πρόσφυγες. Μεταξύ των προηγούµενων βιβλίων του είναι και τα Πολιτικές στέγασης προσφύγων (2019, Τόπος) και Citizenship and Social Policy (2020, Palgrave Macmillan).

Info

Χρήστος Μπάγκαβος & Νίκος Κουραχάνης
Όψεις Εργασιακής Ενσωµάτωσης των Προσφύγων
Σελ.: 256 • Σχήμα: 14 x 20,5
ISBN: 978-960-499-448-9• Τιμή: 17,00€

Διαβάστε εδώ τα περιεχόμενα και τις πρώτες σελίδες του βιβλίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος