Οι νέες ταινίες της εβδομάδας

Βγήκε ο υπερ-κατάσκοπος παγανιά και από εκεί που είχαμε 10 πρεμιέρες κάθε εβδομάδα, έσφιξαν… τη ζώνη.

Τρεις πρεμιέρες και ο Τζέιμς Μποντ μονοπωλούν λοιπόν το ενδιαφέρον από την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου. Ας δούμε ποιες είναι αυτές οι ταινίες που βάζουν το κεφάλι τους στο ντορβά μια αυτοκτονική εβδομάδα για όποιον ή όποια σταθεί στον δρόμο του 007.

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας
James Bond (Daniel Craig) Credit: Nicola Dove © 2019 DANJAQ, LLC AND MGM.

Δεν ακούμε τα τραγούδια 

Πρεμιέρα για την ελληνική ταινία «Δεν Ακούμε τα Τραγούδια» του Τάκη Παπαναστασίου. Σε ασπρόμαυρο η ιστορία του Νίκου και της Νόρας που θα προσκαλέσουν στο σπίτι τους τον Άγγελο σε μια βραδιά με εικαστικές τέχνες, αποτυχημένα μαγειρικά εγχειρήματα, τον Θεό του ροκ εντ ρολ, γουέστερν και αυτό το ρούχο που πίστευε ο Πορτοκάλος στο Γάμος αλά Ελληνικά πως προερχόταν από τη λέξη ΧΕΙΜΩΝΑΣ.

Εγκλωβισμένος

Εν ώρα υπηρεσίας, στον «Εγκλωβισμένο» η ζωή ενός αστυνομικού θα αλλάξει συλλήβδην όταν θα κατηγορηθεί για σεξουαλική κακοποίηση, κάτι που δεν θα ενδυναμώσει την ήδη καταρρακωμένη σχέση με την γυναίκα του, που αδυνατεί να κάνει παιδί μαζί του. Φυσικά ούτε και τους συναδέλφους του. Η διαθεσιμότητα είναι μόνο η αρχή στον γολγοθά που τον περιμένει.

No Time To Die

Πάμε τώρα στο βαρύ πυροβολικό… «No Time To Die» ή αλλιώς ο Μποντ που βαρέθηκε να περιμένει. Δυο χρόνια ετοιμοπαράδοτος περιμένει καρτερικά να περιοριστούν τα lockdown, να ανοίξει η ασιατική αγορά -από εκεί έρχονται τα χρήματα- και το κοινό που στερήθηκε τόσο καιρό μια καλογραμμένη περιπέτεια να σπεύσει με πιστοποιητικά εμβολιασμού στις κλειστές αίθουσες και χωρίς αυτά στους θερινούς. Με την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο βγαίνει σαν τον χάρο… παγανιά.


Η 25η ταινία του κλασσικού κατασκόπου έμελλε να είναι η τελευταία του Ντάνιελ Κρεγκ στον ρόλο του Μποντ. Χωρίς τα κλασσικά του σεξιστικά αστεία -σε αυτή μόνο την περίπτωση μπορώ να πω καταραμένο me too-, η Λεά Σεϊντού, η Άνα ντε Άρμας και η Λασάνα Λιντς θα τον περιβάλλουν στην προσπάθεια του να τσακίσει τον Ράμι Μάλεκ, ο οποίος υποδύεται τον μοχθηρό αντίπαλό του. Τζαμάικα. Η ζωή ενός επιστήμονα κινδυνεύει. Όχι όμως και το μποξ όφις που ως νέο “άνθρωπο του θεού” περιμένει τον Bond για να πει ξανά αλληλούια.

Όμως δεν είδα ακόμα τον James, γιατί προτιμώ πλέον να βλέπω τις εμπορικές ταινίες, όταν μου επιτρέπεται, με πραγματικό κοινό…

Η Ακρόαση

Οπότε πάμε στην ταινία, από αυτές που είδα, που την προτείνω ανεπιφύλακτα. Τίτλος της, «Η Ακρόαση» (Das Vorspiel/ The Audition) και η Νίνα Χος σε μια συγκλονιστική ερμηνεία. Δασκάλα μουσικής ρισκάρει την οικογενειακή της γαλήνη αλλά και τις επαγγελματικές τις σχέσεις για να δώσει μια ευκαιρία καριέρας σε έναν δεύτερης γενιάς μετανάστη και πολυτάλαντο νεαρό μουσικό.


Σας το είπα ότι έχει και ελληνική καταγωγή; Οι νευρώσεις της, η εμμονή της με την τάξη, η αναποφασιστικότητα που την διακρίνει στα καθημερινά, κάνουν ακόμα πιο δύσκολη τη σύνθεση της προσωπικής καλά κουρδισμένης συγχορδίας της.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος