Οι μαθητές του 1ου ΓΕ.Λ. και ο Δήμος Ν. Ιωνίας τιμούν τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Το 1ο ΓΕ.Λ. Ν. Ιωνίας, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, διοργανώνει υπό την αιγίδα του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, εκδήλωση – αφιέρωμα τιμής προς τους ιδρυτές της πόλης, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαΐου 2022 και ώρα 19:00 στο Συνεδριακό Κέντρο (Πατριάρχου Ιωακείμ 4).

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: «Σκοπός της συγκεκριμένης δράσης είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες να προσεγγίσουν με βιωματικό τρόπο την ιστορία της πόλης τους, η ίδρυση της οποίας είναι αποτέλεσμα του συγκεκριμένου ιστορικού γεγονότος, της Μικρασιατικής καταστροφής, που διαμόρφωσε γεωγραφικά, πολιτισμικά και κοινωνικοπολιτικά την χώρα μας.

Επίσης, να προβληματιστούν για την πολυπλοκότητα των ιστορικών γεγονότων και των αποτελεσμάτων τους.

Να τιμήσουν τους προγόνους τους που δεν περιορίστηκαν στη μοιρολατρία, τον πόνο και τη δυστυχία αλλά μετέφεραν το αγωνιστικό τους πνεύμα και τη δημιουργική τους πνοή, όπως εκφράστηκαν στην επιχειρηματικότητα, στην επιστήμη, στην τέχνη σε κάθε τομέα της ανθρώπινης δραστηριότητας, εν γένει.

Στους βασικούς στόχους της δράσης συγκαταλέγονται η ενθάρρυνση της συνεργασίας και της ομαδικότητας των μαθητών, η εξοικείωσή τους με διαδικασίες έρευνας, κριτικής ανάλυσης και σύνθεσης, η ενίσχυση ήπιων ψηφιακών δυνατοτήτων και η δυνατότητά τους να εκφράζονται δημιουργικά με ποικίλους τρόπους».Οι μαθητές του 1ου ΓΕ.Λ. και ο Δήμος Ν. Ιωνίας τιμούν τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος