Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αθηναίων μιλά για τις δράσεις του Δήμου Αθηναίων – Η Αθήνα λίγο λίγο, αλλάζει πολύ

Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αθηναίων Αλέξανδρος Τσιατσιάμης φιλοξενήθηκε στη «Φωνή της Ελλάδας» και συγκεκριμένα στην εκπομπή «Πρόσκληση σε γεύμα» με την Ελένη Καραλή με αφορμή τη 2η σύνοδο Κορυφής Δημάρχων κατά του Αντισημιτισμού 2022 – Mayors Summit Against Antisemitism (MSAA) η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από τις 30 Νοεμβρίου έως την 1η Δεκεμβρίου 2022 και συμμετείχαν πάνω από 25 Δήμαρχοι από όλο τον κόσμο, στο πλαίσιο της οποίας υπογράφηκε η αδελφοποίηση της Αθήνας με τη Νέα Υόρκη.

Μας μίλησε για τις δράσεις του Δήμου Αθηναίων:
Τι γίνεται στην Αθήνα κινηματογραφικά με την παροχή κινήτρων για την προσέλκυση ξένων παραγωγών στη χώρα μας μέσω του Athens Film Office, τη διοργάνωση διεθνούς εργαστηρίου ανάπτυξης σεναρίων αλλά και διεθνών work shop ώστε να εκπαιδευτεί προσωπικό στον τομέα των παραγωγών.

Την μετατροπή της Αθήνας σε έναν ελκυστικό παγκόσμιο προορισμό με καμπάνιες προσέλκυσης τουρισμού που αυτή τη στιγμή φιγουράρουν στην πλατεία Times Square, κόμβο των θεάτρων Μπρόντγουεϊ και σημαντικό κέντρο της παγκόσμιας βιομηχανίας ψυχαγωγίας. Τη νέα μορφή τουρισμού μετά την πανδημία, τους Ψηφιακούς Νομάδες και εν γένει πως η Αθήνα μπαίνει στο κάδρο του αυτόνομου τουρισμού.

Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αθηναίων τόνισε τις προσπάθειες που γίνονται για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων μέσω του Invest in Athens δημιουργώντας επενδυτικές ευκαιρίες και διοργανώνοντας διεθνή συνέδρια στην πόλη. Παράλληλα αξιοποιώντας τις δυνατότητες που δίνουν τα χρηματοδοτικά εργαλεία υλοποιείται το μεγαλύτερο επενδυτικό πρόγραμμα που έχει γίνει στην ιστορία της πόλης για τη στήριξη των επιχειρήσεων της πόλης και τη δημιουργία κυψέλης υποστήριξης των νεοφυών επιχειρήσεων.

Επιπρόσθετα, μέσω του δικτύου συνεργασιών με πρωτεύουσες όλου του κόσμου ανταλλάσσεται τεχνογνωσία, μεταφέρονται εμπειρίες, ενισχύεται η εξωστρέφεια και τοποθετείται η Αθήνα στο διεθνή χάρτη ως ένας επενδυτικός προορισμός, κάτι που τονώνει την απασχόληση και οδηγεί στην ενδυνάμωση της οικονομίας γενικότερα.

Αναφέρθηκε στον ψηφιακό μετασχηματισμό των υπηρεσιών του Δήμου, στο πέρασμα στην ψηφιακή εποχή, κάτι που διευκολύνει τους πολίτες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Κλείνοντας, τόνισε πως ο σχεδιασμός και η υλοποίηση των δράσεων γίνεται πάντα διατηρώντας ισορροπία ανάμεσα στον πολίτη και τον επισκέπτη, ώστε η Αθήνα να είναι μία πόλη που θα έχει πάντα τη δυνατότητα υποστήριξης των πολιτών, των κατοίκων, των επενδυτών, των επισκεπτών. Η πόλη βρίσκεται στο καλύτερό της σημείο, όσον αφορά στις υποδομές, το πράσινο, την οδοποιία, το φωτισμό, τα πεζοδρόμια με σκοπό να ανακτήσει την αξία και το χαρακτήρα που της αξίζει ως μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.

Ο Αλέξανδρος Τσιατσιάμης είναι οικονομολόγος με πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και μεταπτυχιακό στο Marketing, έχει μεγάλη εμπειρία σε θέματα στρατηγικής ανάπτυξης και συγχρηματοδότησης έργων της ΕΕ και άλλων διεθνών οργανισμών (ECAC, EuropeAid, Παγκόσμια Τράπεζα, ΟΗΕ κ.λπ.).

Μπορείτε να ακούσετε όλη τη συνέντευξη στο www.ertecho.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος